Teknetics Eurotek Pro 11DD metalldetektor

av | des 12, 2014 | Anmeldelser | 0 kommentarer

Teknetics Eurotek Pro 11DD. (Bilde fra Detektor.no)

Teknetics Eurotek Pro 11DD. (Bilde fra Detektor.no)

Forrige dagen skrev jeg om begynnersøkeren Teknetics Eurotek. En metalldetektor som imponerte meg veldig, spesielt sett i sammenheng med den lave prisen. Og selv om man fikk veldig mye for prisen på 1790 kroner, var det jo ting jeg skulle ønske at var med av finesser. Som en begynnersøker var alt det nødvendige der, men skal du drive litt mer aktivt og ikke minst dyrke hobbyen enda mer seriøst, så er det ekstra finesser og muligheter som er kjekt å ha.

Og så viste det seg at jeg ikke er den eneste som har tenkt på det. Teknetics har hatt akkurat samme tanken, og det samme har den norske importøren Eskeland Electronics. Sistnevnte fordi han har valgt å ta inn Teknetics Eurotek Pro 11DD som er storebroren til den rimeligere Eurotek. Dog koster den ca 1200 kroner mer (pris på Teknetics Eurotek Pro 11DD er 2980 kroner), men noen alternativer å velge i er ikke så dumt, så det er nok en fornuftig tanke å ta inn denne detektoren også.

Så hva får man for de ekstra kronene? Måtte sjekkes. Så jeg sørget for å få med en Teknetics Eurotek Pro 11DD når jeg først var i gang å skrive om Eurotek. Nå er det selvfølgelig en masse som er likt på disse to metalldetektorene, så jeg skal ikke bruke tiden din på alt det grunnleggende, men heller skrive litt om forskjellene. Det grunnleggende kan du lese om her, dersom du skulle være interessert i det.

For å begynne med utseende er det ikke den minste tvil om at disse to metallsøkerne er bygd over samme lest. Produsenten har valgt det samme designet, men på Pro-modellen har et kontrollpanel der fargene rødt og svart, i stedet for grønt og svart. Det som man fort legger merke til på Pro-modellen, er en ekstra knapp merket pinpoint og et større søkehode. Og med søkeren aktivert la jeg fort også merke til noen flere forskjeller. La oss se litt nærmere på noen av disse.

Teknetics Eurotek Pro 11DD er som navnet tilsier utstyrt med et 11 tommers DD søkehode, i motsetning til Eurotek som leveres med et 8 tommers konsentrisk søkehode. Nå kunne jeg brukt mye tid og artikkelplass på å forklare forskjellene mellom DD søkehoder og konsentriske søkehoder, men det skal jeg ikke gjøre nå. La meg bare si at 11DD søkehodet vil være bedre enn 8 tommershodet på de fleste områder. Det sørger for mere dybde og ikke minst bedre signalseparasjon, det vil si evne til å skille objekter som ligger tett inntil hverandre. Skal jeg prøve å nevne noen ulemper med 11DD søkehodet, så må det bli at den tar større plass enn 8 tommeren og kan han problemer med å komme til i krinker og kroker. Som øvrige DD hoder kan den også ha problem med å identifisere enkelte korker slik at du kan oppleve å grave mer av dette. Dette er en treningssak og jeg mener at fordelene med 11DD hodet klart oppveier ulempene. Uansett er 8 tommershodet å få kjøpt som tilleggsutstyr for de som ønsker det. Ser at Eskeland Electronics har et juletilbud der de inkluderer med 8 tommershodet helt gratis frem til jul. Veldig imponerede spør du meg.

Pinpoint, eller såkalt finlokaliseringsfunksjon, var noe jeg savnet på begynnermodellen. Men på Eurotek Pro modellen er den med. Som navnet sier forenkler den lokaliseringen av objektene nede i bakken. Den gir også et mål på estimert dybde til objekt målt i tommer. Sparer deg for litt tid og graving. Veldig bra Teknetics.

En ekstra meny er også kommet på plass. Nemlig en meny for regulering av volum. Og den imponerte meg stort. Greit nok at man kan ha behov for å justere lyden opp og ned, men her er det i tillegg på en enkel måte mulig å stille inn volumet på jernsignaler separat fra signalvolumet på andre metaller. Eventuelt kan man skru lyden som varsler jern helt av dersom det er ønskelig. Beskjed om at du er over jern vil du allikevel få gjennom numerisk ID på displayet. Kjempefordel dersom du metallsøker på områder med mye jernskrot som du ikke ønsker å grave. Og de områdene finnes det jo en del av.

Så er Teknetics Eurotek Pro 11DD verd de ekstra kronene i prisforskjell?  Det er nok avhengig av behovet. For meg selv og andre aktive metallsøkere (eller de som seriøst har bestemt seg for å prøve metallsøking) så må svaret bli et klart ja.

Uansett valg så må konklusjonen bli at jeg er positivt overrasket over begge disse metalldetektorene. De blir nok begge å finne under en del juletre om ikke så lenge. Det er jeg ganske så sikker på.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter