2014 er over for en metallsøker

av | des 30, 2014 | Nyheter | 0 kommentarer

Så var atter et år for en metallsøker over. Som så mange år før. Likheten med tidligere år på denne tiden er jo at det kommer snart et helt nytt ubrukt søkerår. 365 nye dager som kan brukes til å svinge en detektor og grave opp nye spennende gjenstander.

Forskjellen derimot på dette året og tidligere år, er jo at jeg har fått brukt metallsøkeren mye mindre enn jeg hadde håpet. Noen turer har det jo blitt. Men verken de store funnene eller de lange turene har preget året. Litt småskrot og småturer blir det jo alltids, men på langt nær i nærheten av de planene jeg hadde på disse tider for et års tid siden.

Kan det hende at 2014 har inneholdt færre dager enn år flest kanskje? Neida. Svaret er vel mer at det har blitt fylt med så mye annet . En lang utenlandsreise, flytting av arbeidslokaler osv har tatt mye tid. Det har mye arbeid for Norges Metallsøkerforening også gjort. Jeg prøver jo å holde orden på kontoret deres og det er jo litt å styre med der. En forening som stadig øker i antall fantastiske medlemmer, gjør jo fort at det blir litt å tusle med. Hektisk i perioder, men alltid morsomt.

Metallsøkertur til Algarheim  våren 2014. (Foto: Per Sibe)

Metallsøkertur til Algarheim våren 2014. (Foto: Per Sibe)

Og noe av det morsomste er vel alle de fine turene man får være med på i regi av Norges Metallsøkerforening. Og 2014 har vært et år med mange turer. Hovedsakelig i Østfold. Skulle jeg trekke frem en tur så må vel det bli den til Langnes skanse i Askim den 9. august. Dette er ikke den eneste gangen foreningen hadde tur ditt, men denne dagen var det i forbindelse med grunnlovsjubileet og 200 årsjubileum for slaget som stod her i 1814. Norges Metallsøkerforening har samarbeidet med Østfold Fylkeskommune gjennom våren for å finne ut mest mulig om hva som egentlig skjedde her for 200 år siden. Og den 9. august var altså selve dagen. Stort oppmøte og festivitas med både riksantikvar, skyting med kanon, opptredener og ikke minst metallsøking. Du kan lese mer om denne turen her.

Fra markeringen av slaget ved Langnes Skanse (Foto: Per Sibe)

Fra markeringen av slaget ved Langnes Skanse (Foto: Per Sibe)

I tillegg har jeg hatt ansvaret for å bygge opp foreningens digitale museum og foreningens nyhetsblogg Fortiden For Fremtiden.

Begynner å bli veldig stolt av det digitale museet. Noen av medlemmene i Norges Metallsøkerforening har gjort en kjempeinnsats. Over 1000 bilder av gjenstander og mynter er nå utstilt der. Det er mange timers arbeid for noen få ildsjeler. Fortsatt står det mye arbeid igjen, men det får bli en bonus. Museet bør nå være et vitnesbyrd over hvor nyttig metallsøking kan være for den norske kulturarven. Og det virker som det blir satt pris på også. Over 90.000 sidevisninger har det blitt siden museet åpnet i februar.

Nyhetsmagasinet Fortiden For Fremtiden er det ikke like stor dugnadsånd over, dessverre. Får satse på at den tar seg opp. Facebook og andre sosiale medier konkurrerer jo hardt med vanlige hjemmesider og blogger om dagen. Og det gjelder jo innen metallsøkerhobbyen også.  Blir nesten for mye av det gode noen ganger, men noen av Facebooksidene er jo veldig interessante og verd å følge med på. Eksempelvis er Metalldetektor for metallsøking en Facebookside jeg henter nyheter og nyttig informasjon fra. Og det finnes mange flere, både norske og utenlandske.

Så jeg har tross alt vært heldig med 2014. Selv om jeg ikke har fått metallsøkt så mye som jeg gjerne skulle ønsket, så har jeg fått lov til å bruke mye av tiden min på ting som er relatert til metallsøking. Og det er ikke tvil om at mange andre har gjort fantastiske funn dette året også. I tillegg har jeg en følelse av at samarbeidet mellom de frivillige organiserte metallsøkerne og fagmiljøene har blitt stadig bedre. Til nytte og glede for begge parter. Noe jeg personlig er veldig glad for.

Alt i alt får summen på 2014 bli at jeg er veldig fornøyd, og så får jeg for egen del satse på flere egne metallsøkerturer i året som kommer. Turer jeg håper jeg kan dele med mine følgere her på Metallsøkerposten.

Og da skulle det bare stå igjen å ønske dere alle et riktig godt nytt år i 2015. Måtte dere få metallsøkt mye og  gjort fine funn.

Godt nytt år

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter