Årets funn 2010 med metalldetektor

av | jan 16, 2011 | Funn | 3 kommentarer

Et smart  forslag til alle med metalldetektor, og som vil drive litt seriøst med denne hobbyen, må være å melde seg inn i Norges Metallsøkerforening. Har vel nevnt før hvor mye ekspertise det finnes blant medlemmene der. Og de deler villig sin kunnskap. Videre får man.  Tilgang til forum som tyter over av kunnskap og spennende diskusjoner. Medlemsmøter med kunnskapsrike foredragsholdere. Klubbturer er det heller ikke fritt for. Ei eller konkurranser.

Og det er en konkuranse i NMF sin regi jeg skal bruke dagens skriblerier på. Og ikke hvilken som helst konkurranse, men THE KONKURRANSE. Nemlig Årets funn med metalldetektor. Her stod heder og ære på spill da jeg fikk innbydelsen til å delta. I tillegg var det fine premier fra tre av metallsøkerimportørene her i norge. Eskeland Electronics, Metallsøkereksperten og Metallsøker import.

Valgte meg  ut de tre beste funnene jeg , etter egen mening, hadde gjort i 2010. Den romerske denaren, Den arabiske direhmen og den engelske longcross pennien. Sterke funn som jeg hadde stor tro på. Men som ivrig metallsøker viste jeg at det ble gjort funn i fjor, som kom til å gi mine funn veldig hard konkurranse. Veldig hard.

Av de innsendte bilder ble ti funn nominert. Og du hellige metallsøker, to av de ti var mine. Romeren og  Loncrossen. Det ga håp Det ga i hvert fall håp helt til jeg så de andre funnene som også var nominert. Flere andre longcrossmynter, sølvring fra vikingtid, betalingsring i gull fra folkevandringstid og en brakteat. Bare for å nevne noen. Håpet mitt sank som en viss båt i 1911. Men bare det å bli nominert i dette eksklusive selskap var en seier i seg selv.

Avgjørelsen ble tatt ved avstemming blant Norges Metallsøkerforenings medlemmer.

Vant jeg? Nei da. Sjanseløs faktisk, når sant skal sies. Førsteplass og premien for årets beste funn gikk til Carl Andre Fronth. For en absolutt fantastisk sølvring fra vikingtiden. Dette var en verdig vinner. Gratulerer så mye Carl Andre.

Bare det å bli nominert sammen med en metallsøker som Carl Andre er en ære. Mannen har mange og tretti års erfaring med metallsøking. Det faktum, i tillegg til at han er oppsatt med en F75 metalldetektor som regnes som en av de beste på markedet, må gi resultater. Det er nesten ikke grenser for hva denne mannen finner. Metallsøkerposten håper å få laget noen reportasjer om Carl Andre og funnene hans i tiden som kommer.

Andreplassen gikk til Martin Andersen. Og her ble det gull- det ble gitt sølv for. Ikke noe nymotens gullsmykke kan man trygt si. Men, derimot en bit betalingsgull fra folkevandringstiden. Gratulerer Martin. Flott funn og velfortjent plassering.

Nevnte et par avsnitt over her at Carl Andres erfaring ga flotte resultater. Jaggu stakk han ikke av med tredjeplassen også. Og igjen en fortjent plassering. En flott sølvmynt fra Edward the Confessor (Edvard Bekjenneren) sin tid. Konge i England og levde fra 1004 til 1066 e.kr. Knallfunn fra et norsk jorde.

Ikke nok med det, delt fjerdeplass fikk han også. Denne gangen med en brakteat.

Mine funn da? Vel så vidt jeg kan forstå ble det femte og sjette plass, noe jeg må si meg veldig fornøyd med i dette selskap.

Forrige torsdag var det klart for å hylle seierherrene. En flott samling metalldetektorister var samlet til medlemsmøte. Etter et meget interessant foredrag av Håkon Ingvaldsen fra Myntkabinettet om romerske myntfunn i Norge, var alt klart for utdeling av  heder og ære.

Formann Bjor smilte og delte ut premier. Carl Andre gikk i skytteltrafikk mellom plassen sin og podiet. Andreplassvinner Martin var dessverre forhindret fra å komme, men går ikke glipp av fine premier og diplom av den grunn.

En ekstra premie og en ærestittel ble også delt ut. Og det var, årets entusiast. Her var det ikke mye tvil. En kar som gjennom hele 2010 har gledet oss med mosomme og lærerike videoer om metallsøking. Han har også bidratt her på Metallsøkerposten, og går bare under navnet Digging Norway. Har du ikke sjekket ut filmene hans ennå, så er det på tide.

Fine premier var det fra importørene. Det ble delt ut både metallsøkere, hodetelefoner og annet utstyr til vinnerne. Severin fra Eskeland Electronics hadde til og med trøstepremier (ledlykter i nøkleringstørrelse) til alle.

Vel, vel, helt opp kom jeg ikke på resultatlisten, men veldig godt fornøyd uansett. Og om noen få måneder starter 2011 sesongen.

Og da gutta.

PS. Alle disse funnene er selvfølgelig innlevert til arkeologiske myndigheter. Alle bilder i denne artikkelen er brukt med tillatelse. Takk til PK med hjelp til å sette sammen funnbildet
Årets metallsøker_funn 2010

Kåret til de tre beste funn i 2020

carl_andre

Carl Andre med sin Fisher F75 metallsøker

en verdig vinner

En glad og verdig vinner, Carl Andre Fronth

3 Kommentarer

 1. Terje Olsen

  Bare å gratulere igjen! Mange flotte funn ble gjort og prisen som Martin Aka «DiggingNorway» fikk var full fortjent. Ingen over, ingen ved siden, bare under.

  En gratulasjon fra de dype skogene på hedmarken til alle som deltok, og spesielt til vinnerne,Carl Andre, Martin Andersen og Martin aka DiggingNorway»

  Ett god søkesesong ønsker jeg dere alle. Og hvem vet, kanskje sees vi ute på ett jordet løpet av sesongen.

 2. Per S

  Hei Terje.Ikke tvil om at det var verdige vinnere. Et riktig godt søkerår til deg også. Hadde vært morro å få søkt litt sammen ja. Per

 3. Martin Andersen

  Hei!!!!!
  Vil bare takke for fine omtaler og en fin oppsummering av året som har gått og mange gratulasjoner til de øvrige vinnerene og styret i foreningen.
  Ser fram til et 2011 med mange gode søketurer og flotte funn.

  MVH:Martin

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter