Hei alle. Dere husker sikkert de fine funnene som Royt la ut her, funnet med metallsøker. ID ekspert Trygve spurte i en kommentar om han kunne få se bilde av baksiden også.
Og Royt sendte inn bilde.
Så nå Trygve har du muligheten til å vise hva du kan. Og det vet jeg er masse. Dere andre der ute er selvfølgelig mer enn velkomne til å delta i identifiseringen dere også.
Mitt bidrag til debatten begrenser seg til å fortelle at jeg fant en sånn 4 shilling jeg også i helgen. Artig funn og en fin tur var det. Historien kommer veldig snart håper jeg. Må bare få skrevet den først, innimellom det meste annet.
Og så var det skrivekonkurransen som gikk ut 1 november. Er vel ikke noe tvil om at det Royt som stikker avgårde med dvden The shallow water hunting explained
Hei igjen alle sammen!
På oppfordring er her bilde av baksiden på de tre funna.
I tillegg slengte jeg med en annen merkelig sak som ligger
helt til venstre på bildet.
Funnet i et område der militære mannskaper bodde og opphold seg
under byggingen av en veistrekning trolig rundt 1830-1840.
Kan det være noe pynt på en uniformsdel eller lignende?
Baksiden er helt slett,kun en liten forhøyning rundt hele bakkanten
omtrent som på en mynt.
Når det gjelder funne av 4 Shillingen.Man lærer å lese terrenget etterhvert.
Den ble funnet nøyaktig der jeg trodde det kunne være mulighet for å finne noe.
En liten bekk hadde sildret over en gammel ferdselsvei her og det var gjørmete
vei en 3-4 meter akkurat der.Og ganske riktig! Midt i gjørma lå mynten 15 cm dypt.
Fant også en ring på samme forhold et annet sted. Altså bekk over gammel ferdelsåre
funnsted midt i gjørmete forhold på stedet.
Ikke dumt å søke ekstra nøye på sånne plasser.
mvh
Royt
Flotte funn Royt, og vi får håpe at noen kan finne ID og match på dem. Takk for fine innspill til Metallsøkerposten, og sender du meg adressen din skal det snart være en DVD på vei til deg i posten, som du kan kose deg med i kalde vinterkvelder.
Hei Per. Håper alt er vel.
Den pyntegreie til høyre tror jeg har vært slått inn i noe trevirke. Man tok ut spor, eller et rektangel som disse «skinnene» så ble banket inn i. Kolbekappe, pyntebeslag til vogn e.l. Det er mitt beste forslag i alle fall.
…ahh så hyggelig å få se nytt bilde av di flootte tingster fra andre vinkler.
så mye klokere til enda fler utalelser ble jeg ikke, det utløste ingen ordflom. bare sitter å blir betatt av di fine funna….
Sølvmynten, Københavneren fra 1728 er grei, den har vi tatt.
Knappen er ny og uten bakside som igjen er alltid viktig å få se, men første tanken er 17-1800tals, mønsteret på den er fint vevet…. nei fint flettet kan man jo også si.flettverksknapper i England på 1700tallet men da drar jeg det helst litt frem i tid, så godt uti 1700tallet ville jeg sagt. Men som vi alle vet, farger på fotos og virkelighet er og blir to f.skj. ting da, så ikke heng meg på noe, jeg er bare en lusen amatør som er veldig interessert i å få se funn og tingster fra det store bilde… Ja hyggelig med sånne flotte ting som dette her, men detektorverden er nå engang sånn, at det blir så mye annet tral som dukker opp, og skal vi kun glede oss over det aller fineste så blir det vel ikke så veldig ofte, og ser vi litt viere på tinga/funnbilde og prøver og glede oss over endel mere av tingene , ja se da blir det fort mye mere å sette seg inn i og finne ut av…det er spennende ! ..Vi kan jo ikke bare hive det vi ikke veit hva er !
Reimløpærn var blitt så blank…sikkert lyset… men det spiller ingen rolle den er jo bare lekker….og tenker 1700 talls… men jeg har ingen match desverre, reimløpere er sjelden vare å se, men se da på mønsteret på den,hadde vært virkelig interessant om noen kom med match og id på det.
Men den spenna der …for nå kaller jeg den for det altså…veldig usikker..
men det er viktig å lufte tankene her… forsiden var så pen.. med den pynten,
metallet ses kanskje å være litt slitt på visse punkter, så den ser ut som den er brukt, en pyntegjenstand til ett bruksformål.
men denne baksiden med disse skinnene med halvhuller og eller hakk i, til å hekte/sitte sammen med noe annet, når jeg ser på det metallet så ser det ut som det skinner svakt rødt ut fra visse punkter… mulig det er ett annet metallbelegg utenpå da…slett ikke godt å si… nei denn skal vi få lure på litt til veit jæ.
Men takk så mye for visninga da Roy,.. også er det jo sånn at viss mann har sett noe med den største interesse, så husker man di lettere, til man finner en lik og fortellingen rundt den.
Jeg gleder meg !
..foresten skrivekonkurransen !
..grattis med premien, for den flotte historia di om den støpejernsplata… historien og plata lyyste omkapp !!