Tiden flyr så alt for fort

av | okt 16, 2010 | Funn | 2 kommentarer

Og snart er det vinter. Og vinter krever vinterforberedelser. Er det ikke snodig hvordan alt skjer på en gang? Og særlig for en stakkars metallsøker som så gjerne skulle ha metallsøket mye mere, før kong vinter flytter inn.

 At årets forsyninger av ved måtte bæres inn, vet man jo. Men hvor lang tid det tar, har man jo hatt er år på å glemme. Var vel også klar over at jeg hadde vannlekkasje i taket som måtte tettes før vinteren. Det at vi var så nærme vinteren derimot kom som et sjokk.

At kona parkerte bilen(og på et øyeblikk omgjorde bilen til vraket av en bil) i siden på en elg, var jeg ikke fullt så forberedt på. Heldigvis gikk det bra med kone og sønn, men det hjalp ikke akkurat på et ellers sprengt tidsskjema.

Driver også, som en del vet, med en instruksjonsvideo om metallsøking. I og med at det skal være en film om nettopp metallsøking og ikke om skisport, har det hastet litt med å få de siste klippene filmet. Har fått til mye de siste to ukene, men mangler fortsatt en del.

Noen turer ut med metalldetektoren har det blitt allikevel. Har bare ikke hatt tid til å skrive om dem.  Men nå roer vel kanskje ting seg ned litt (haha), så viss hukommelsen står meg bi, burde de historiene komme ganske snart.

Fikk forresten en hyggelig mail fra Royt som lurte på et funn han hadde gjort. Det er det til høyere på bildet. For meg kan det virke som det er en slags spenne eller festeanordning til noe, men her trenger vi hjelp av dere, kjære lesere.

Her er mailen fra Royt

Hei Per!
The King of Coins!
Ser ut til at jeg bare finner ting av ubestemmelig opphav 🙁
Trenger visst eksperthjelp her og.
På bildet ligger det fire ganske så forskjellige objekt
Skjeen er  sølvplett og noe jeg hadde fra før.
Men de andre tingene er funn fra forskjellige steder.
Det rare er at alle fire objekta har det samme kontuktivitetstall.
77-78  i katogerien sink.Mynten er grei .Den er av en kobberlegering
og reimholderen er antakelig noe bronsegreier.Den har et slags handbanket
mønster på venstre siden som vender mot skeia.
Men hva er det som ligger helt til høyre? Er vel noe sølvplett det og muligens.
Kan det være en slags spenne  eller noe lignende?
Funnet i et gammelt gårdstun der det fremdeles bor folk.
Noen som kan si noe mer eller har kommentarer?


mvh
Royt

Fine funn Royt. Den mynten så ut til å være i ganske god stand.

Metallsøkerfunn fra Royt

2 Kommentarer

 1. DiggingNorway

  jeg synes den 4 skillingen var flott jeg da… men så er jeg rar.
  Eneste jeg kan bidra med er at det virker som den gjenstanden er så vakkert gravert at det nok ikke er noe «bruksgjenstand», noe som skulle synes, ikke utsettes for slitasje/hard bruk? Vakker var den!

  hadde sent et bilde til norsk folkemuseum og spurt om en kurator e.l der hadde sett noe liknende….

 2. Trygve Måleng

  Di nydeligste godbiterse…ahhhh for noen lekkerbiskener…gjett om jeg fikk lyst på en tur ..ut…
  De tre gjenstandene til høyre er kanskje litt samtidige i tid…
  Mynten er jo en deiliig søllmynt preget i København da Kongen Av Danmark het Frederik IV. 1699-1730. ..åhh som jeg skulle ønske jeg fikk sett andre siden av tingene… nysgjerrig og løsningen ligger alltid på baksiden når man ikke finner den på fremsiden…hehe.. det blir iriterende å ikke få se alt.
  Den remløperen den ville jeg gjerne sett fronten på da, og den synes jeg nok kunne være en 1600talls opp mot 1700…
  Når det gjelder «sjølve sjælven» den spenna har jeg alderigen før sett, den var noe for seg selv… eller har vi sett lignende …som at di 4 bøylene midt i er til å hekte i …som en innstilling.. ..hmmm…skal jeg løsne på ett hakk tro…jeg ble så mett.. men nei det tror jeg nesten ei, for den er for fiin til å dekkes … det er nok pynt og skal være sånn. Den kunne se ut som søll ..eller noe blankt i tinnverden… ikke er det søllplett ..det er søll eller tinn …jeg tenker den er gammel borti mot 1700tallet også den..skukke forundre mæ det spøtt.
  Gratulerer med suprefunn Royt og håper vi får se baksider.. og detaljer av stempler osv..

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter