Aktivitetsdag med metallsøker

av | okt 26, 2010 | Søkerturer | 4 kommentarer

For en stund siden fikk jeg en telefon fra min venn Aage. Aage er en ivrig mann med metallsøkeren sin. Han har også sitt eget nettsted om metallsøking, som er vel verd et besøk. Veldig lærerikt. Og ikke nok med det, Aage er en av de som bryr seg om andre mennesker. Har et beundringsverdig stort hjerte den mannen.

Og ikke nok med det heller. Han har en kompis som, når det kommer til metallsøking og størrelse på hjertet, er veldig lik han. Nemlig Trygve. Trygve har ikke noen nettside, men til gjengjeld har en usedvanelig artig metallsøkerutstilling som er åpen for publikum og som jeg har skrevet om før.

Og jeg, jeg er veldig stolt av å kjenne disse to hedersmennene.

Vel, tilbake til telefonsamtalen. Aage hadde funnet ut at han hadde lyst til å arrangere en metallsøkerdag for noen brukere i sin hjemkommune. Han hadde luftet ideen med Trygve, og Trygve var selvfølgelig med som alltid. Jeg kunne også få være med hvis jeg hadde lyst.

Klart jeg hadde. Lyst altså. En ting var jo at jeg hadde noen metalldetektorer stående som kunne brukes. Og muligheten til å få søkt litt på et nytt jorde er jeg sjelden negativ til.

Onsdag var dagen. Litt kjølig og vindfullt riktig nok, men en flott høstdag lå det an til. Metrologdama hadde truet med fare for snø, men i siste liten utsatt det en dag. Så alt lå til rette for en flott dag på jordene.

Et stykke å reise, så jeg var tidlig på styltene. Hev noen søkere i bilen og rullet av gårde, mens den lave morgensolen gjorde sitt for å blende meg.  Selv om jeg ikke er noen fanatisk tilhenger av høsten, måtte jeg innrømme for meg selv at landet vårt er ganske så vakkert i høstfarger. Spesielt når man har fått litt lunk på bilens varmeapparat.

Første mann på dagens avtalte møtested var meg. Bilens varmeapparat ga ikke noe særlig effekt på utsiden av bilen, så en ekstra jakke ble tredd rundt kroppen min, mens jeg ventet på de andre. Trengte ikke å vente så lenge. Noen minutter senere dukket Aage opp, så kom Trygve og så en del hyggelige mennesker som skulle være med på metallsøkeraktivitesdag.

I usammenhengende flokk tuslet vi ut på jordet. Utenom Aage og Trygve var det første opplevelse med en metalldetektor for de andre. Litt mye tid gikk med til grunnkurs og innstilling av søkere, men snart var en munter gjeng i gang med hver sin søker ute på jordet.  Folk smilte og koste seg i høstsola.

Det første signalet kom raskt. Alle samlet seg spent rundt førstesignalinnehaveren som stolt gravde opp en gammel spiker. Det virker jo. Det går an å finne noe. Med enda større iver hev alle seg på søkinga igjen. Flere signaler, spiker og andre småting meldte seg. Noe som kunne minne om en gammel mynt bidro til mye spenning. Mynten utviklet seg til en knapp, men hva gjorde vel det. En del av en gammel øse ble også gravd opp.

For arrangørene, det vil si Trygve og Aage, og meg selv ble det liten tid til egen søking. Vi pilte frem og tilbake over jordet og hjalp til der det trengtes. Tegnet, forklarte og demonstrerte. Blir ikke mye egensøking av slikt. Men, det gjorde ingen ting. Folk trivdes og hygget seg. Og det var det viktige denne dagen. Virkelig morsomt var det.

Et av funnene virket spennende. Vi har en mistanke om at det kan være en del av en gammel spore, men helt sikre er vi ikke. Så hvis noen kan hjelpe oss med id av gjenstanden på bildet, så skal dere ha så mange slags takk.

Dagen ble avsluttet på Trygves metallsøkerutstilling, hvor flotte funn ble beundret og diskutert. For dere som ikke har sett denne utstillingen, benytt sjansen. Den er virkelig verd turen.

Alt ting har en ende, også denne dagen dessverre. Alle var dog enige om at det hadde  vært en flott dag, og at dette skulle vi gjenta til våren. Og det, det gleder jeg meg til.

En spesielt stor takk Aage og Trygve for et flott opplegg. Og tusen takk for at jeg fikk være med.

metallsoker_funn

Kan det være en sporedel

metallsoker_tur

Folk koste seg i høstsolen

4 Kommentarer

 1. Aage Olsen

  Tusen takk for en nydelig blomst.

 2. ann kristin onstad

  Hei! Vil bare formidle en takk fra brukerne i Psykisk helse og rus i forbindelse med metallsøking på Alby 22.okt. De syns det var en flott og spennende tur, og vil gjerne delta til våren. Jeg har skrevet ut din beskrivelse og lagt på vårt Akttivitetssenter slik at andre også kan få lyst til å delta neste gang.
  Hilsen Ann Kristin Onstad, teamleder Psykisk helse og rus, Moss Kommune

 3. erik andresen

  Hei Per

  Aage har vært innom og vist meg ditt innlegg fra «metallsøkerrally» på Alby 20.10.2010.

  Takk til deg også for ditt bidrag på vårt «aktivitetsforum» tidligere og nå som sentral bistandsyter
  ( sjåfør eller kartleser? – kanskje begge deler,)- på «metallsøkerrally». Til våren blir det nytt rally og da med folk også fra Våler og Rygge.

  Hilsen, en bit av Avd. psykisk helse og rus, Moss kommune.

 4. Trygve Måleng

  Det var så godt å se alle med søker, og hvor di frydet seg og synes det var gøy, og ikke minst spennende!
  «StOr takk til Per som bidro stOrt med seg selv og alle sine søkere»
  – så fikk jo alle prøvd seg på en gang.
  Så deilig, ut på tur, ut i lufta, ut å lufte nesa.
  Tydelig at dette fristet til gjentagelse.
  Så tusentakk til alle for en givende fiin dag !

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter