Om å slå ihjel litt ledig tid

av | sep 5, 2010 | Søking på land | 3 kommentarer

Dagene går i arbeidets tegn. Men litt tid til å kose seg med en metallsøker blir det jo allikevel. Gjelder bare å se mulighetene. Og ikke minst, utnytte dem. Det er noe av det som er så bra med denne hobbyen. Med en metalldetektor liggende i bilen og litt tid ledig innimellom kan man alltids få utøvd hobbyen sin litt.

Forrige kvelden for eksempel, skulle minsten i familien i fødselsdagsselskap. Og kjøres skal dem jo. Bowlingbursdag var det. Skulle vare i to timer. Og det er jo klart at når man leverer unger i to timers bowlingbursdag er det jo ikke noe vits i å reise hjem, for så å hente like etterpå igjen. Spesielt ikke når det ligger et nyslått jorde rett borte i gata og skriker etter å bli søkt på. Tillatelser og andre formaliteter i orden. Det er nå min mening da, selv om kona nødvendigvis ikke deler den med meg.

Vel, guttunge levert og kurs satt til det jordet. Tok ikke lang tid å få klargjort metallsøkeren og komme seg i gang med søket.

Hvilken nydelig kveld det var. Solen var på veg ned mens den lekte med å fargelegge skyene. Et stort jorde med mange muligheter. Et småkjølig drag i luften varslet om at høsten er i anmarsj. Litt småtunge regnskyer lett truende i det fjerne. La coilen på metalldetektoren leke i nyslått stubb mens en selv bare nyter kvelden og lar tankene reise dit de vil.

Litt funn ble det også. Ikke så mange på en drøy time, men litt ble det. Noen småmynter, hvor den eldste var en ettøre som påberopte seg å ha blitt lagd på Oskar den andres tid. Og en gammel plombe som var preget med den norske løve. Finner jo mange slike plomber, men ikke så ofte med denne pregingen.

Sånne bowlinggebursdager går jo så alt for fort, og brått vekk var det tid for å plukke opp minsten igjen. De første regndråpene begynte også å treffe min bare isse, da jeg ruslet tilbake til bilen og kunne takke for atter en fin kveld med metallsøkeren

Plombe med riksløve

lekte med å fargelegge skyene

3 Kommentarer

  1. Terje Olsen

    Flott plombe 🙂 Vet du hva denne plomben er brukt til, siden det er plombe med riksløve?

  2. Per S

    Takk for det Terje. Nei jeg vet ikke, så veldig åpen for forslag hvis noen har.

  3. Terje Olsen

    Kanskje det er lensmann som har plombert ett eller annet for lenge lenge siden?

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter