Hei fra Danmark

av | sep 10, 2010 | Søking på land | 12 kommentarer

Hei til dere alle. Fikk ordnet meg litt internetttilgang og fikk lyst til å sende en liten hilsen fra metallsøkerturen her i Danmark. Så da gjør jeg det. En skikkelig rapport får komme senere, for nå er det snart middag og andre festligheter, og det vil jeg på ingen måte gå glipp av. Men noen ord har jeg tid til.

Vi var ni stykk metallsøkere av norsk herkomst som møttes på kaia i Larvik i går, for å ta halv seks avgangen med Superspeed til det flate land. I tillegg var det vel seks stykker som hadde tatt morgenbåten. Høye forventinger og stor stemning på kaia, og et meste av høylytte diskusjoner dreide seg om metallsøking av en eller annen grunn.

Noen timer etter rullet vi i land i Danmark, og femten mil på kryss og tvers senere, var vi fremme hos våre danske venner som ønsket oss velkommen med kald drikke. Ble ikke så mye av dem (kalde drikker altså) før de fleste hadde et stevnemøte med hodeputa si.

Synes nesten ikke jeg hadde kommet i gang med det stevnemøte en gang, før vekkerklokka rev meg brutalt ut av en fin drøm ved halv syvtiden i dag tidlig. Dusj og frokost gikk unna, om ikke så alt for fort, så i hvert fall unna, og med hver vår nydelige danske matpakke, lagd av en hyggelig dame på hotellet, var vi snart klare for en lang dag på jordene.

Regnet som fosset ned mens vi kjørte til den første av dagens jaktmarker spilte ingen rolle for oss. Her skulle det nemmelig søkes. At regnet ga seg i det vi kom frem, og holdt seg borte resten av dagen, gjorde heller ingen ting.

Hele ti jorder sto til vår disposisjon i dag. Og selv om vi var borti sytti metalldetektorister hadde vi ikke en sjanse til å rekke over mere enn ett par tre av dem. Danskene kan virkelig dette med å lage store jorder gett. Dagens jakt ble konsentrert om de nærmeste jordene rundt to middelalderkirker og så fikk resten av jordene være i fred til en annen anledning. For i morgen skal vi søke i et annet område.

Om vi fant noe da, lurer sikkert du på nå? Og det kan jeg svare et helt klart ja på, men ikke så mye mer enn det i dag. Nå står nemlig Pk utenfor døren min med kald drikke, så nå blir jeg litt opptatt på annet hold. Men jeg kan røpe at det dukket opp mynter fra både seksten og syttenhundretallet sammen med mye annet.

Og det skal jeg fortelle mer om snart. For nå er det middag og festligheter.

Danskene kan dette med store jorder

12 Kommentarer

 1. www.Detektor.no

  Lykke til videre! Blir veldig spennende å se hva dere finner!

 2. DiggingNorway

  heheh.. PK har det med å stå klar med kald drikke ja!!
  Her hjemme på berget blir det noen gullringer og sølvskillinger b.la en Fredrik VI, 4 skilling i 1+, og en oscar 25 øre 1876…

  så selv om vi er missunnelige så gjør vi det beste ut av det,.. neste år! Da er jeg med!¨¨kos dere med leverpostei, bacon, sild, rugbrød, skikkelige sylteagurker med krondill og BAYER!… ja… også litt søking da…

 3. Per S

  Takk for det DN og gratulerer med fine funn. Og ja da vi koser oss med alt det der. Og så ble det et dirhemfunn på meg idag. Morsomt

 4. Per Kristian Bjor

  seksten og syttenhundretallet ?????? og såda..? 🙂

 5. Per S

  og noe litt eldere 😀

 6. www.Detektor.no

  Grattis med dihremfunn, det er jo helt rått! Gleder meg til å høre hele historien i neste post på metallsøkerposten! Hils så mye til Jesper, min danske «kollega».

 7. Per S

  Takk for det Severin. Ja det var et rått funn 🙂 Hilsninger er overbragt.

 8. Arild Braathen

  Takk for sist Per, det var en fantastisk tur.
  Gratulerer med premien.

 9. Per S

  Takk og i lige måde Arild. Ja det var en fantastisk tur og nå begynner jeg å tørke også. Gleder meg alt vtil neste tur, og gratulerer med fine funn. Sølvmyntene dine var nydlige. Per S

 10. Ole Chr

  hei hei hei, og grattis med direm. Nå må du jammen kaste deg over tastaturet og skrive en skikkelig rapport. Og har du noen etter 0130 bilder så post de opp!!

 11. Per S

  Takk for det Ole christian. Aner ikke hva 0130nbilder er for noe, men klart jeg skal gjøre det 🙂

 12. Ole Chr

  haha, bilder tatt etter kl.0130, men da var jo du allerede i seng, som den skikkelige metallsøkeren du er!!!!

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter