Deilig dag ved fjorden

av | sep 8, 2010 | Søking på land | 2 kommentarer

Var en trøtt metallsøker som våknet tidlig lørdags morgen. Ble liggende helt stille å kjenne på noe som varmet øyelokka. Skjønte jo fort at vi snakket om en solskinnsdag, og det passet jo utrolig bra. Hadde satt av dagen til en tur i sjøen med den nye undervannsøkeren jeg hadde bestilt. Nå hadde ikke den rukket, av forskjellige grunner, å komme frem dessverre. Men det betød ikke at jeg ikke kunne ta en tur i fjorden med en av de gamle.

En av de gamle vennene også. Hadde nemlig en avtale med min gamle metallsøkerkompis Ronny, om en liten badetur. Vrei meg opp av sovebingen, gjennom dusjen og et par kopper kaffe. Ringte over til Ronny for å avtale avgangstid.

Snakk om forkjølet kompis som svarte i andre enden. Skjønte nesten ikke hva han sa, men skjønte mellom hostekulene hans, at han og kald sjø var en dårlig kombinasjon. I hvert fall hvis han skulle ha noe mulighet til å bli med til Danmark i helgen. Men litt strandsøking i sola ville han være med på. Jeg omformulerte raskt dagens planer fra vannsøking til strandsøking, og litt etter var vi av gårde.

Vestover kjørte vi. Til en liten strand vi ikke hadde prøvd før dro vi. En bunke kilometer og irritasjoner over morgensyklister senere, var vi fremme.

Blikkstille sjø, sol som varmet, og morgenstillhet satte rammene for et fantastisk morgensøk. Og at Ronny fant den første mynten etter et minutts tid trakk heller ikke ned. Ikke lenge etter trakk jeg en sprellende mynt opp i fra bakken. Dette lovet godt.

De store funnene ble dog ikke. Men det tok vi ikke så alvorlig. Tuslet bare rundt og hadde det bra. Slang oss ned på et svaberg med en boks cola og hadde det enda bedre. Tuslet litt igjen og plukket litt mynter. Kjente sola varmet opp landskapet og oss. Beundret en nydelig cabincruser på vei ut. Så hvordan kjølen lagde bølger i en ellers blikkstille vannflate. Skal vel mye til å ha en bedre morgenstund enn dette.

Dessverre varer jo ikke en vakker morgenstund evig heller, så med  maver fylt av cola, smil i ansiktet og en neve mynt hver, satte vi kursen hjemover igjen.

Men nå er alt klart for en langhelg med metallsøking i Danmark. Og er det internettforbindelse så se ikke bort fra at det kommer noen rapporter der i fra også.

Deilig dag ved fjorden

2 Kommentarer

 1. Royt

  Ja noen er visst heldigere enn andre.
  Jeg var på stranden i Hoddevik ved Stadlandet i helgen.
  Fant en nedgravd engangsgrill og en bøyd gaffel.Grunneieren sa at
  sandmassene flyttet på seg både i høyde og lengde alt etter årstidene.
  Noen som har teorier om hvor godsakene kan ha gjort av seg?Tenkte
  kanske at de hadde havnet ut på dypere vann.Hadde med meg nye under-
  vannssøkeren,men prioriterte heller surfing i det flotte været.
  Fantastisk sted.Golfstrømmen gjør at det er god temperatur både i
  sjøen og lufta året rundt.

 2. Per S

  har sett noen fine strender i det området der Royt. Skrevet en del engelskspråklig om lesing av strender for å finne de rette plassene å søke på. Beste tiden er vel ved lavvann og når det har vært fralandsvind noen dager. Per s

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter