Metallsøking, knott og søppel

av | aug 17, 2010 | Søking på land | 1 kommentar

I begynnelsen av september er det gjeng av oss norske metallsøkere som drar til Danmark for å delta på en seriøs metalldetektorhelg og møte danske kollegaer. Gleder meg veldig til det, og jeg kan nesten vedde på at jeg kommer til å plage dere med opptil flere historier derifra. Men mer om den turen, når den tid kommer.

Grunnen til at jeg nevner den nå er enkel. Skal man til Danmark med metallsøker, må man ha billett. Fergebillet. Og skal man dele bil med noen, så er det lurt å bli enige om hvilken ferge man skal ta. Så forrige kvelden var Ronny innom for nettopp å bli enig med meg om dette. Aldri vanskelig å bli enig med Ronny, og i disse internettider var hele bestillingsprosessen over på et blunk.

Så satt vi der da i aftensolen og kjedet oss. Ronny hadde vært ute en liten tur og funnet seg en ring tidligere på dagen, så vi beundret den en stund selv om den dessverre bare var en juggelring. Og så ble det kjedelig igjen, og stille. 

Ronny brøt stillheten.Vet om et sted jeg har litt tro på. Du vet den rasteplassen. Jeg visste den rasteplassen, og nikket. Er vel en times tid til det blir mørkt vel, fortsatte min venn. Jeg hadde tatt hintet for lengst, og ikke mange minuttene etter trillet vi vestover for å sjekke ut denne rasteplassen.

Ikke et menneske der når vi ankom, men knott derimot. Før vi hadde i det hele tatt fått søkerne ut av bilen, hadde de forsynt seg grådig av oss. Og det dukket stadig opp nye sultne smådjevler.

Men, med godt under timen til rådighet før det totale mørket, var det ikke tid til å bry seg om knotten. Vi heiv oss på detektorne og satte i gang på plenen bak rasteplassen.

Mye søppel, veldig mye søppel. Hva er det som er så vanskelig med å ta med seg søppelet sitt? Vi snakker noen få meter bort til nærmeste søppelkasse. Kan bare ikke forstå det.

Vel, må vel kanskje innrømme at i gamle dager, før metallsøkerinteressen tok over livet mitt, var jeg nok ikke så opptatt av denne problemstillingen jeg heller. Men, å sitte ved siden av en søplekasse og hive søppelet rett på bakken. Det går faktisk ikke an.

Du skal forlate en plass, slik du vet at en metallsøker vil finne den, nemlig. Husk alltid det!

Kvelden var ikke bortkastet uansett. En liten neve småmynt, og Ronny fant noe som kan ha vært en fin spenne. Skal bli artig å se den ferdig rengjort. En del søppel fikk vi også overført fra plenen og til kommunens oppbevaringskasser for slike ting.

Og da stjernene tentes der oppe, avsluttet vi kvelden på en benk, mens vi praten gikk om hvor fantastisk denne hobbyen er. En liten time ledig, og du kan fylle den med en spennende jakt. Og en god prat

Ronny plukker søppel

1 kommentar

  1. Ole Chr

    Hehe, kjenner jeg misunner dere Thy. Blir nok en fin tur. Og hva søppel angår har jo vi metallsøker gærninger «RUSKEN» aksjon hele året tror jeg…

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter