Metallsøkerpostens podcast 0002

av | aug 28, 2010 | Podcast | 13 kommentarer

Ja, da er det klart for et nytt forsøk på atter en ny podcast fra Metallsøkerposten. Tusen takk til alle dere metallsøkere og andre der ute for hyggelige tilbakemeldinger og nyttige tips og råd på den første. Virkelig morsomt å lage noe når man får så god respons.

Dagens episode ble laget før alle gode råd og tips kom etter at dagens episode ble spilt inn, så hvis du føler at jeg ikke har tatt hensyn til rådet ditt. Vel, så er det feil. De vil bli ta med i kommende episoder.

Dagens episode er viet kjøpet av din første metalldetektor. Dere vil høre at jeg er veldig opptatt av at det ikke skal kjøpes for dyr og avansert metallsøker til å begynne med. Vitsen er nemlig at dere skal finne noe når dere er ute med den. Ikke bli forvirret av masse lyder og signaler dere ikke har forutsetninger for å forstå. Kjøp ikke heller en lekesøker, men en god kvalitetssøker i de lavere prisklasser. Etter hvert som kunnskapen kommer (og du har funnet nok til at metallsøkeren din er betalt), kan du legge inn nok penger til å kjøpe deg en bedre søker. Hvis denne hobbyen var noe for deg da?

Du kan nemlig ha så dyr og god metalldetektor du vil, men hvis du ikke forstår hva den forteller deg, hjelper det deg ingen ting. Og her er hovedregel nummer en når det gjelder metallsøking. Lær deg søkeren din. Det er bare en måte å gjøre det på. Og det er å gå ut å bruke den. Praktiser, praktiser, praktiser. En enkel søker vil gjøre den jobben mye enklere.

Kjøp søkeren fra en seriøs forhandler. Som jeg sier i podcasten regner jeg tre forhandlere i Norge som seriøse. Disse tre er i alfabetisk rekkefølge , Eskeland Electronics AS på Ski, Metallsøkereksperten i Larvik og Metallsøkerimport i Askim.

Mulig det finnes andre også, men disse tre er etter min oppfattning dyktige fagfolk på området. Hyggelige er de også.

Så her er episodeforsøk nummer to på Metallsøkerpostens podcastserie om det grunnleggende innen metallsøking. Råd og tips mottas

 

13 Kommentarer

 1. Terje Olsen

  Morsomt innslag Per. Gleder meg til forsettelsen.. Men, det er ett men her. I hvertfall for min del 🙂 Jeg fikk ikke noe stort bilde. Trykket på download, da kom det opp ett nytt vindu, men der var dte bare lyd, og ingen bilde. Når jeg så på filmen din så var disse «vinduene» som det står, «download» «Embed» «Info» og under der står det «Så du vil starte med metallsøking 0002» over skjermen.. Ville helst ha sett at dette var borte, hvis du forstår hva jeg mener 🙂

  Og du sier du kjenner noen som har putta noen søkere i skapet. Vet tilfeldigvis ikke om noen som har en Explorer SE Pro eller en E-track liggenes? 🙂

  Mvh

  Terje Olsen

 2. Per S

  Takk for det Terje. Tror det er sånn disse podcastene virker. Er jo ikke noen film, men en lydfil som kan lastes ned til ipoder og iphoner pc osv og som kan abonere på. Skal se litt mer på det. Når det gjelder exploreren har jeg en explorer II liggende, men vet ikke om jeg har hjerte til å kvitte meg med den Men du kan jo sette inn en annonse på Torget her på metallsøkerposten. Gratis å greier

 3. Terje Olsen

  Ok, men da er det ingen sak 🙂 Trodde man skulle se på det bakgrunnsbilde du hadde der, mens du holdt foredrag 😉

 4. Ole Chr

  Gode råd Per.
  Og for dere der ute som også ble lurt av Bill Gates og hans 64bits system kan jeg røpe at det IKKE er noe galt med siden her, last ned firefox eller opera så får dere opp bilder og lenker……

 5. Terje Olsen

  Ja, IE kan du få billig av meg.. Går kun i firefox 🙂 Men hvor ligger episode 0001 Per? Bare jeg som er blind?

 6. Trond G

  Bra og informativ podcast, akkurat passe lang. Sikkert noen som klør etter å skaffe seg detektor og vil ha fortsettelsen fort som fy. Men det er jo masse bra linker til gode sider her.

  Har brukt min x terra i en ukes tid nå. Fått lagt inn et par timers søking i Østmarka før jobben i det fine høstværet hver dag denne uka. Har funnet endel mynter fra 30-tallet og til i dag. Mest kobbermynt. Ingen smykker hittil, men de dukker nok opp.

  Men i dag fant jeg også to zinkmynter fra krigen: 25 øre 1943 og 50 øre 1944. Sistnevnte er jo ganske uvanlig og er faktisk fullt leselig og klart preg, selv om den har en typisk mørkbrun farge slike får etter mange år i jorda.

  Spørsmålet mitt er hvordan man rengjør og evnt. konserverer slike mynter?

  Har lagt de i et glass med vann inntil videre, slik at de ikke forvitrer. Fant noen sånne i min ungdom og mener å huske at hadde en tendens til å bli helt ødelagt når de kom i tørr luft.

  Trond G.

 7. DiggingNorway

  Hei Trond

  ang. zink mynter: varm vann og litt såpe, ikke noe mer!!
  kobber: sjekk ut filmen min på youtube, den heter «how to clean copper coins! e.l på youtube..

 8. Trond G

  Takk for tipsene DiggingNorway! Fantastiske videoer du har filma. Helt rått! Så filmen om rensing av bronsemynter for noen dager siden. Fant en dansk 5-øre Christian IX med delfin i går etter 4 timers søk i går i fantastisk høstvær. Morsomt når jeg kun hadde funet noen få nyere mynter.
  Lurer også litt på hvorfor Danmark hadde delfiner på myntene før i tida.

  Trond G.

 9. Per S

  Hei Trond G
  Morsomt å høre at du finner ting. Har lest et sted at delfinen og kornakset på danske mynter skulle symbolisere Dannmarks storhet innen sjøfart og landbruk.

 10. Trond G

  Har akkurat googlet litt om det samme. Fant ut at delfin og byggaks skulle symbolisere fruktbarhet og velstand. Men du er nok inne på noe; fordi i en artikkel om den skandinaviske myntunion er delfinen koblet til Danmarks Vest- og Øst-India, Trankebar og div andre øyer. Dank Vest-India ble solgt til USA i 1917, omtrent samtidig som delfinene forsvant fra de danske myntene. De andre «koloniene» gikk på 1800-tallet.

  Trond G.

 11. Mads

  Kommer det nye podcaster? De forrige var ganske gode:)

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter