Skoleferie og nye ideer

av | jul 2, 2010 | Media, Nyheter | 14 kommentarer

Metallsøking og skoleferie er en dårlig kombinasjon. Spesielt når man er oppsatt med barn i skolepliktig alder. Ikke så enkelt å bare ta med seg sin kjære metallsøker og stikke avgårde noen timer da. Når i tillegg alle jorder er sådd, og strendene er fulle av solhungrige mennesker, begrenser metallsøkerlivet seg ganske betraktelig. 

Noen bitte små turer har det dog blitt. Lite funn og ikke stort å skrive hjem om. Eller retter sagt, ikke stort å skrive om hjemmefra. 

Men litt får man jo gjort fra hjemmets favorittsofa også. 

For en stund siden fikk jeg en forespørsel fra et nytt amerikansk metallsøkermagasin. Kunne jeg tenke meg å skrive en artikkel for dem. Trengte ikke være så lang, men måtte være på engelsk. 

At den ikke trengte å være så lang behersket jeg lett. Det at den måtte være på english bekymret meg mer. Men, det gikk jo an å prøve. Skred til verket. Eller tastaturet om du vil. Strevde meg gjennom et forsøk. 

Og godkjent ble det. Ikke bare ble det godkjent, men de har faktisk bedt om flere artikler. Så da har man vel blitt en slik internasjonal skribent nå da. Tøft. Har du lyst til å lese artikkelen finner du den her på Relic Hunter Magazine. Bla til side 20 

Og så går det litt tid med til videoproduksjon da. Tidskrevende greier det. Litt filming her, litt redigering der. Mye å sette seg inn i. Gary er en god læremester. Jeg er nok ikke en like god elev. Godt at Gary er en tålmodig sjel. Vet ikke om det er på grunn av meg at han nå pluteselig dro på ferie. For i så tilfelle er det en veldig fortjent ferie. Og mens han er borte skal jeg sette meg inn i litt mikrofonteknikk. Litt hjemmelekser liksom 

Lekser er viktig, så jeg satte meg til med lydutstyret her forrige dagen. Hva skulle jeg si inn i den  skremmende mikrofonen mon tro? 

 Måtte jo ha et manus. Noe om metallsøking burde det være. Rota gjennom noe gamle poster her, uten å finne noe som passet. Sjekket gjennom Metallsøkerpostens mailbox og fant en liten veiledning på en søker som jeg har sendt til noen lesere, som har stilt meg spørsmål om bruk av denne søkeren 

Så satt jeg der og leste teksten for åpen mikrofon. Rart å høre sin egen stemme sånn. Gikk på tryne. Prøvde igjen. Kom plutselig til å tenke på at bruksanvisninger man kunne laste ned på denne måten, altså en podcast, var en ganske genial ide. Under forutsetning av at temaet var av interesse for noen, og at man fikk til dette med stemmebruk. Bestemte meg for å gjøre et forsøk på å lage det. Så nå hadde plutselig mikrofontrening blitt til en podcastproduksjon 

Ble ikke helt fornøyd. Legge på litt musikk kanskje. Det hjalp litt. Hvorfor ikke like gjerne legge på noen bilder også? Som tenkt, så gjort. Ble litt mer stemning liksom. Og da kunne man jo trene litt redigering i samme slengen. 

Vips, så hadde podcasten blitt en videosak. Resultatet finner dere ut til høyere under nyeste video fra metallsøkerposten. Ta gjerne en titt og fortell meg hva dere synes. Vet det er mye småplukk som kan gjøres bedre, men det får komme etter hvert. 

Podcasten ble, som skrevet, en videosak denne gangen. Har allikevel ikke helt gitt opp ideen med podcaster. Så i steden for å bare lese Metallsøkerposten så har man også mulighet till å laste den ned i MP3 format og høre på den når det passer.  

Kanskje litt tips og triks, intervjuer med spennende personer med masse kunnnskap, anmeldelser av metallsøkere osv. Er dette en god ide?  

I så fall må jeg bare lære meg hvordan jeg skal gjøre det. 

Noen som kan noe om podcasting der ute? Dette er Metallsøkerposten som sender og lytter. 

 

Gary prover å lære Per redigering

14 Kommentarer

 1. Per Kristian Bjor

  Dette er jo en ypperlig mulihet til å lage, enkle , lettfattelige bruksanvisniger. Pluss gode tips til bruk. Flotte saker, Per. Radiostemme har du også. Blir ikke arbeidsledig,du.

 2. Per S

  Hei PK. Godt å ha deg tilbake fra ferie. Takk for hyggelige ord. Vet ikke helt det med radiostemme, men fjeset mitt passer i hvert fall best på radio 🙂 Tror faktisk at det med litt bruksanvisninger osv, kan være noe å tenke på. Så her er det bare å pøse på med ideer og ønsker. Per S

 3. Bjørn Kristiansen

  Hei
  Vil bare takke for mange spennende og lærerike metallsøkerhistorier.

  Hilsen metallsøker F2 fra Telemrk

 4. Per S

  Hei Bjørn. Tusen takk. Alltid kjempehyggelig å få vite at noen liker det jeg skriver. Ønsker deg en flott søkersessong. Mvh Per S

 5. Ole Chr.

  Hei Per. Flott bruksanvisning, og flott video. Jeg sier som PK, behagelig radiostemme.

  Jeg syntes det imidlertid manglet litt mere utfyllende informasjon om HVOR gullringene ligger i vannet, men det kommer kanskje i del 2? 😀

 6. Per S

  Takk for det Ole Christian. Du skal ikke se bort fra at det kommer en del 2, men om den vil oppfylle det ønsket, vel…………….

 7. Ole Chr

  hehe, vel, akkurat som strandløvene har sitt super hemmelige «jeg gjemmer pengene i skoene mine trikset» så tipper jeg at du sitter med vannsøkerens motstykke «alt gull ligger som regel bak steinen der» trikset. Jeg venter i åndeløs spenning…. Forøvrig syntes jeg du bør oppfordre leserskaren din til å ikke bruke juggelsmykker på stranda…bare en tanke.

 8. Per S

  Ok da Ole Christian, ett lite triks skal du få. På en strand ligger gull som regel til venstre, uansett hvilken vei du står, og et godt stykke unna der folk pleier å bade 😀

 9. Gary Brun

  HI Per.
  Have you learnt everything now??
  Is it safe to come back home??? 🙂

 10. Per S

  Hi Gary. No, I have not, so please come home. We have a lot of filming to do 😀

 11. Ole Chr.

  Fillern, og jeg som alltid har hatt en trang til å gå høyre, veel, what can you do?

 12. Per S

  Der kan du se. Tipset var nyttig. Tenkte meg vel det. Men ikke noe å takke for. Bare hyggelig å kunne bidra

 13. Erling U

  Gratulerer som internasjonal skribent! Alltid interessant å lese det du skriver.
  Den siste videoen din er flott! Du leser kommentarene dine vel raskt for min smak elles er den informativ og interessant!

 14. Per S

  Hei Erling U
  Takk for hyggelige ord. Mulig jeg leser kommentarene litt fort. Det skal jeg tenke på neste gang. Veldig fint med slike tibakemeldinger. Ønsker deg en fantastisk dag. Per S

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter