Høststart for en metallsøker

av | jul 30, 2010 | Søkerturer, Søking på land | 2 kommentarer

Fikk oss en liten strandtur på fredag også. Ronny og jeg. To håpefulle metallsøkere dro østover igjen. Ikke stort vi fant denne kvelden, men til gjengjeld fant myggen oss. Og det til gangs. Store mengder myggspray hjalp lite. Virket nesten som myggen syntes den bare satte en ekstra god smak på blodet vårt. Litt mynter ble det dog.

Fikk en gladmelding fra PK denne kvelden. Det vil si to. Den første var at han hadde funnet det første jordet som var ferdig slått. Endelig, dette har vi ventet på lenge. Den andre var at han fått tillatelse til å søke der. Var jeg med? Litt usikker Kona hadde nemlig maling av hus på programmet, og anså det som viktigere. Lurest å utsette hele problemstillingen til dagen derpå tenkte jeg, og tok kvelden.

Dagen derpå oppbrant, med varme og strålende solskinn. Er vel egentlig litt varmt for husmaling, var vel ordene jeg vekket kona med. Hun syntes ikke det. Men det er jo tross alt sesongstart for jordesøking da. Det er det hvert år, mumlet det fra puta. Jo, men en veldig, veldig kort tur da. Du må jo være enig i at det er mye lurere å male på kveldstid, fortsatte jeg argumentasjonen.Vet ikke hvor enig hun var, men resultatet ble i hvert fall: Stikk av gårde da. Men bare en liten tur.

Rask telefon over til Ronny for å spørre om han ville være med. Det ville han. Enda raskere telefon til PK for å fortelle at vi kom. Han hadde akkurat ankommet gjeldende jorde sammen med Kjell, og hadde ikke mye tid til prat. Flaks for meg.

Flaks fordi det gjorde at jeg raskere kunne bevege meg over ditt i stedet for å somle bort verdifull søkertid på telefonsnikksnakking. Ikke lenge etter gjorde vi PK og Kjell selskap ute på jaktmarkene. Pk hadde kjøpt seg ny metalldetektor av typen Whites Spectra v3i, og var travelt opptatt med å gjøre seg kjent med den.

Var vel ingen som hadde stor tro på fine funn på dagens jorde. Men det var nyslått og lå derfor langt foran alle andre jorder, som ennå ikke var søkerklare.

Første signalet mitt kom fort. Et sett nøkler til en minnebok eller noe lignende. Fant hverken minneboka, eller noe lignende, så jeg får bare anta at de var til det. Noen småmynter av moderne type dukket også opp. Eller var det ikke stort å finne. Ronny gravde ganske tidlig opp et stort og tungt sleggehode, som han fikk gleden av å drasse rundt på hele dagen og Pk tro til med en skilling av usikker type og et par hoppski av den typen som vekker gode minner om barndommen for mange, mange år siden.

 Dere husker kanskje den typen som det sto en gubbe i plast oppå, og som fikk veldig fart ned den hjemmelagde hoppbakken som man helte vann i for å oppnå nye bakkerekorder når det frøs til is.

En nydelig dag var det uansett. Endelig var det håp om at det kommer en jordesesong med mange flotte funn. Solen skinte og det var deilig å bare gå der. Slenge seg ned for en pause i gresset, og for å lytte til Kjells utømmelige lager av morsomme historier. Den mannen har bare en utrolig fortellerevne. Kan sitte i timesvis og bare høre når han forteller.

Etter hvert dukket det opp et par karer til. Det var Lien og Trygve fra Moss som hadde hørt rykte om nyslått jorde, og ville prøve seg de også. Ble ikke særlig velykket funnmessig, for de heller. Selv Ronnys filokaliseringsprobe, som han en eller annen gang i løpet av dagen hadde klart å miste. Ja, selv ikke den klarte vi å finne igjen.

Husmalinga dukket opp i tankene mine igjen, og ganske langt ute på ettermiddagen takket jeg for meg og satte kursen hjemover for å blidgjøre malermesteren der hjemme.

Hun derimot, hadde utsatt det hele til søndag. Og hvordan det gikk? Vel, det får bli en annen historie.

Ronny og Kjell juger i gresset

PK med sin nye metallsøker

2 Kommentarer

  1. DiggingNorway

    Per!

    Jeg blir litt lei meg jeg når du begynner å snakke om høsten allerede 31. Juli! I slutten av August ja… da begynner høsten, men for min del: La oss være enige om at sommeren fortsatt er her! Med sol og fine muligheter for å være ute i det fri og drive med hobbyen vi elsker! Høsten kommer når den kommer, og kornet slås når det blir slått 😉

  2. Per S

    Kjære DiggingNorway Du har helt rett. Håper du kan tilgi meg. Turen vi hadde i går beviste jo fortsatt sommer. Den historien kommer veldig snart nå. Per S

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter