Sjalu metallsøker

av | mai 13, 2010 | Søking på land | 7 kommentarer

Denne sesongen har det blitt mye bruk av min nye XP Deus metalldetektor. Kanskje ikke så rart, da det alltid er spennende med nye metalldetektorer. Men, så er jo Deusen en fantastisk maskin også da. Men har kjent på at jeg har sviktet min gode gamle Fisher F75 LTD. Hver gang jeg har passert den, på vei ut med Deusen under armen, har jeg følt at den har ropt etter meg: Hva med meg da? Har du glemt alle de fine turene og funnene vi har gjort sammen! Plagsomt det der.

Den siste uka har fritiden stort sett gått med til å tilfredsstille familiens ønsker. Rydding og vårrengjøring tar tid. Til og med trampolina er satt opp. Selvfølgelig uten at noen har giddet å prøve den.

Følelser og tanker får jo gjerne fritt spillerom når man går slik og utfører totalt hjernedødt arbeid. Blir liksom plass på loftet til det. Kjente at jeg savnet fishern og litt badeplassøking. Bare rusle rundt med en kompis, plukke litt småmynt, i beste fall et smykke. Bare ha det bra med seg selv- og verden.

Lørdag kveld orket jeg ikke mer. Ringte bort til Ronny med en plan. Et lite strandsøk søndag morgen kanskje. Dra tidlig, så man rakk tilbake til pålagte huslige sysler senere på dagen. Min venn syntes det var en grei plan. Plukker deg opp ved halv ni tiden i morgen avsluttet han samtalen. Kvelden gikk med til å be Fishern om tilgivelse og forklare den at nå var det den sin tur. Tilgivelse fikk jeg. I bytte mot litt varsom rengjøring og et sett flunka nye batterier.

På slaget halv ni, neste morgen, var undertegnede, Ronny, to metalldetektorer, litt annet søkerelatert utstyr og en passe bunke colabokser på vei til et strandområde. Litt etter på slaget halv ni, etter en liten handle ferske boller stopp, var vi i gang med søkinga. Så deilig livet kan være. Rusla rundt og bare hadde det bra, i tidlig morgenstund.  Aller mest fornøyd var nok Fishern som ikke brukte mange minuttene på å finne sin første mynt.

Hadde vært fint å kunne glede den med et lite smykkefunn, men sånn ble det ikke denne dagen. Tiden var kort og hagepliktene var mange. Så etter litt søking, med påfølgende spising av rosinboller som ble skylt ned med cola, satte vi kursen hjemover igjen. Litt mynter, ingen smykker, men med en veldig glad Fishersøker. All sjalusi fra dens side var som blåst bort.

Strandsøket ga lengsel etter mer metallsøking. At vi ikke hadde funnet noen smykker dempet heller ikke denne lengselen. Så da Ronny ringte mandags kveld og lurte på en liten times søking, var både jeg og Fishern klar for det. Ble en kort, men fin strandtur denne kvelden også. Og ringfunn ble det også. Eneste skår i gleden var vel at Ronny fant en ring mer enn meg.

Altså, han fant ett stykk sølvring, jeg fant ingen.

Urettferdig, da vi egentlig var ferdige for kvelden, og han fant den ti meter fra bilen. Lot selvfølgelig som om jeg gledet meg på hans vegne.

Har en kompis, Johnny, som investerte i en Fisher F4 før i vinter. I går var han, Marianne og Ronny ute og testet. Ble nok litt forvirrende for han med alle lydene, for da telefonen min ringte, var det med forespørsel om litt veiledning. Klart man ikke lar en kompis i stikken. Det må jo selv en kone forstå, så ikke lenge etter var jeg hos dem.

Ikke mye egensøking, men fikk da delt noen av mine hemmeligheter fra metallsøkingens deilige verden med Johnny, og litt etter hadde han funnet sine første mynter. Morro det. Håper de blir de første av mange. Litt mynt ble det på meg også, den eldste fra Oskar den annen. En bitteliten perlelignende sak fra et smykke ble det også tid til å plukke opp.

Som sagt, ikke alt for mange turer, og funn denne uka, men jeg er fornøyd uansett. Og at min kjære Fisher f75 LTD er kvitt all sin sjalusi lover også godt for fremtidige turer, utover sommeren. Selv om den nok må dele min tid med Deusen. De er nemlig metalldetektorer i verdensklasse, begge to.

metallsoker tur

metalldetektor funn 120510

7 Kommentarer

 1. Per Kristian Bjor

  Det står en søker i kjelleren min som er ganske muggen på deg også.

 2. Per S

  Hvorfor er den det da kjære deg? Er det ikke du som bør lufte den da

 3. Per Kristian Bjor

  Tror ikke den liker meg. Finner bare skrot. Den vil heller være med deg på tur, har jeg forstått.

 4. Bjørn S Sandersen

  Hei Per.
  Har lest endel av innleggene dine.Synes dette virker utrolig spennende. Kan du være så snill å anbefale en søker for meg. Har lest endel men er ny på dette. Har sett på safari og fisher. Ja og så ltd modellen da. Kan denne skaffes i dag? Lurte litt på hva den vesentligste mellom F75 og LTD modellen.ER forskjellen verdt 1000-lappene imellom?
  Håper på svar fra deg. Send gjerne mail direkte.

 5. Per S

  Hei Bjørn. Takk for det. Skal prøve å få sendt deg en mail i løpet av dagen. Per

 6. Bjørn S Sandersen

  Hei Per.

  Det va jammen raskt svart.

  Venter i spenning

  Hilsen BSS

 7. Yngve Christensen

  Hei
  -er interresert i svaret du ga Bjørn Sandersen vedr LTD eller vanlig F75….

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter