Hva er det med en metallsøker og knapper ?

av | apr 30, 2010 | Søkerturer, Søking på land | 2 kommentarer

Det er mye man kan undres på når man er ute å rusler med en metallsøker. Det er vel mye man kan undres på ellers i livet også. Men jeg føler at jeg alltid har så god tid til akkurat det, når jeg er ute med metalldetektoren min. Og jeg liker det, bare rusle rundt og undres litt for meg selv.

Lovte jo at jeg skulle skrive litt om forrige helgs turer, så jeg kan jo la dagens lille historie være om det.

Etter en uke med lite funn, var endelig fredagen kommet. Hadde en del å drive med, men ikke nok til at jeg ikke bevilget meg en liten tur ned på noen jorder. Samme jordene som jeg  hadde t lite hell på før i uka. Bestemte meg for å prøve jordet som lå lengst unna der det var mulig å få parkert bilen. Kunne jo bare søke meg over dit.

Og som sagt, så søkt. Og langt var det. Fryktelig langt. God tid til å undres litt. Litt usikker på hva jeg skulle undres over, men første signal løste det problemet. En bukseknapp. Har vel knapt hatt en metallsøkertur uten at det har dukket opp en knapp. Hvorfor det? Ikke vet jeg, men det ga meg i hvert fall noe å undres over der jeg søkte meg over jordene uten å finne noe mer.

Ikke en gang lighteren min kunne jeg finne. Hadde kommet meg så langt unn bilen som mulig. Litt smågretten for mangel på signal, og gledet meg til en liten røykepause, da jeg oppdaget at lighteren min lå igjen i bilen. Jeg kan bli sur av sånt. Faktisk så sur at jeg drar hjem igjen. Så det gjorde jeg.

Lørdag morgen, litt etter hanens galetid sto PK på gårdsplassen. Vi vet om en gård som vi har store håp for, rent metallsøkermessig, i hvert fall. Problemet har bare vært at det aldri har lykkes å treffe eieren. Men lørdags morgen måtte det jo være mulig. Men var det, det? På ingen måte. Og vi som hadde kjørt et stykke a gitt.

Men når vi først var i nabolaget kunne vi jo like gjerne høre på litt andre gårder. Første nabogården vi prøvde var like tom som den første. Fant i hvert fall et navn. Mobiltelefon er med i standard utstyrsoppsett for en seriøs metallsøker, og siden PK er den peneste av oss hev han seg på telefonen. Ikke mye telefonering senere var tillatelsen i orden. I det vi entret jordet kom det også en telefon fra vår søkervenn Trygve om at han også var underveis.

Store jorder ga god plass til tre av oss og vel så det, så jeg slo på tråden over til Ronny for å høre om han ville være» å vel så det». Det ville han ikke. Forklarte at han hadde lyst til å finne noe denne dagen, og da hadde han ikke noe stor tro på å søke sammen med oss.

Så ut som Ronny skulle få rett. Lenge gikk vi uten signal. Rare greier tenkte jeg. Burde i hvert fall finne en knapp. Knapp ble det. To faktisk på meg. En ettøring fra Håkon den syvendes tid, en uleselig en med samme pålydende, en muskettkule og en halvskilling, fra attenhundretallet en gang, var det jeg hadde rukket å grave opp  da vi til slutt forlot gården.

Visste om et jorde på hjemveien, hvor jeg hadde en mistanke om at det hadde befunnet seg et vertshus for lenge siden. Pk og meg selv hadde litt tid til overs, så hvorfor ikke få sjekket ut den teorien. Litt leting etter jordets eier, men traff på gård nummer to, og et bitte lite testsøk etter vertshusspor ble igangsatt.

Mye skrot i bakken lagde ganske vanskelige søkerforhold, men styrket jo mistanken om at det hadde vært bygninger der. En Oscar den annen ettøring og atter en knapp avkreftet det heller ikke akkurat. Vår dagsrasjon av metallsøkertid var imidlertid oppbrukt for denne dagen, så snart etter  måtte vi gi oss.

Søndag var avsatt til andre ting, men en liten tur bort på vertshusmistankejordet måtte det jo bli i de små morgentimer. Heiv meg i bilen, og mye tid var ikke kastet bort før jeg var der.

Ikke mye tid, men slett ikke misfornøyd med resultatet. Et par medaljelignende, dingser med skrift jeg ikke har klart å tyde ennå, og en god del knapper selvfølgelig. Lurer på om de medaljelignende dingsene, kan være noe 17 mai medaljer, men her trenger jeg hjelp. I så fall kan det jo tyde på at det har vært noe feiring her. Og såpass med knapper kan jo videre tyde på at feiringene tok litt  av.

En ting var heg i hvert fall sikker på mens jeg kjørte hjemover til dagens forpliktelser. Det jordet har ikke sett det sista av meg.

Og hvorfor det fortsatt dukker opp så mange knapper skal jeg fortsette å undre meg over i lang tid fremover.

metallsøking

funn metallsoker

2 Kommentarer

 1. Ole Chr

  Kan være sosialistenes glansbilder du har funnet vet du.
  Jeg har hatt stor glede av denne pdf til Hr. Kvist.
  http://www.gullmedalje.com/hint/5300.htm

  (ikke høyreklikk) venstreklikk så åpnes pdf etter en laaaaaang stund.

 2. Per S

  Ja, kanskje det Ole Christian. Takk for linken, skal sjekkes nøye

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter