Nå hjelper det på

av | mar 28, 2010 | Funn, Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

I hvert fall hvis du er mer opptatt av å metallsøke enn å lage snømann. Varmegrader og regn ispedt perioder med sol setter fart på søkerterrenget på en måte jeg helt klart kan like. Omstilling av klokka til sommertid er også et pluss i mitt regnskap.

Har ikke fått søkt mye denne uka. Et par korte stopp på et par strender har det så vidt blitt tid til. Resultatene av de stoppene har vært så små at de ikke har gjort seg, på noen måte, fortjent til spalteplass her på Metallsøkerposten. Og ikke har de fått det heller.

Så var det tid for helg. Og en liten søkertur hadde jeg virkelig håp om. Tidlig oppe lørdagsmorgen for å møte synet av regn som tvang meg tibake til senga. Fikk satse på søndag. Satte Deusen på ladning og planla en tidlig avsluttning på kvelden lørdag, for å komme tidlig av gårde søndags morgen. Den planen skar seg elegant. Oppdaget at National Treasure ble sendt på televisjonen og av ren solidaritet til andre skattejegerkollegaer ble jeg sittende å se den ferdig. Artig film.

Kom meg opp i ganske grei tid allikevel i dag. Grått og trist, men hadde bestemt meg for å la Xp fabrikkens flaggskip, Deus, få seg en luftetur. Fikk jo prøve en demo modell i høst, og nå hadde jeg veldig lyst til å prøve det helt ferdige resultatet. Så i tjukt tåkehav, satte jeg kurs mot et jorde ikke så langt unna.  Håpet var å finne litt snøfritt terreng å søke på.

Og sannelig ble ikke mitt håp oppfylt. Ikke det største snøfrie feltet jeg har sett i hele mitt liv (og jeg har levd en stund), men stort nok til at det ga mulighet for et par timer metallsøking. Hoppet fornøyd ut av bilen og plantet venstre støvel elegant midt i et av de sikreste vårtegnene vi har, og som en hund hadde lagt igjen der.

Kvittet meg raskt med vårtegnet, satte sammen søkeren og startet dagens søk.  Har besøkt dette jordet flere ganger før og visste derfor at det bare området var smekka fullt av metallskrot. Satte Deusen derfor på fastprogrammet, for at den skulle skille ut mest mulig for meg. Virket bra det. Ingen problemer med å skille på gode og dårlige signaler. Tok ikke lang tid før dagens første knapp havnet i funnposen min.

Vet ikke om dere husker historien jeg skrev i fjor, og som jeg kalte Tidlig skilt. Da fant jeg et skilt som bar teksten Edv. Jørgensen, Christiania. Brukte mye tid i forsøk på å finne ut mere om den. Uten at jeg ble noe klokere av det arbeidet.

Dagens andre gode signal, var sterkt og ristet godt i øregangene. Stakk spaden i gjørmete bakke, og opp kom? Jepp, du tippet riktig. Atter et skilt med teksten Edv.Jørgensen,  Christania. Kliss likt fjorårets var det. Funnet på samme jorde om dog helt i den andre enden. Kjenner vel at jeg ikke har blitt noe mindre nysgjerrig nå. Regner vel med at disse skiltene har sitti på en eller annen slags landbruksmaskin. Så, hvis jeg bare nå finner resten av det som har befunnet seg mellom disse skiltene, i løpet av sommeren, vips så har jeg jo hele svaret. Skal holde dere oppdatert. Forslag fra mine kjære lesere er også veldig velkomne,, som alltid.

Ble ikke så lange søket i dag, men deilig var det. Dog ble det litt gjørmete og en del dype signaler satte tælen en effektiv stopper fra å grave, men noen flere småfunn ble det. En del av en gammel skje, en mere knapp og en 2 øre fra slutten av attenhundretallet en gang gjorde dagen til en helt grei dag.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter