Gode kontakter for metallsøkeren

av | feb 26, 2010 | Tips og triks | 11 kommentarer

Tips og triks

Vinteren slipper bare ikke. Ikke så mye jeg får gjort med det, annet å irritere meg over den. Og det er jeg ganske god på. Kan irritere meg i timesvis i strekk, bare avbrutt av andre nødvendige ærender.

Har vært noen runder langs badestrendene langs fjorden den siste tiden, bare for å sjekke forholdene. Fortsatt en del is i mitt område, men ser at det begynner å brekke opp litt utpå. Og det gir håp.

Men det var jo ikke det jeg skulle skrive om i dag. Det jeg skulle skrive om i dag var gode kontakter. Og gode kontakter er viktig i denne bransjen.

Har vel nevnt før at research er et tidsfordriv jeg bruker mye tid på når føreforholdene ute umuliggjør turer med metalldetektoren. Internett er en ypperlig kilde til kunnskap om lokalhistorie i nærområdet. Mange timer blir brukt foran skjermen, på hjemmesidene til historielagene rundt omkring. Noen historielag har veldig mye på sidene sine, andre har det ikke.

Jeg er nok også ganske heldig stilt i og med at jeg har denne bloggen. Mange lesere har det blitt etter hvert. Og mine lesere må jo være verdens mest fantastiske mennesker. Er vel ikke så rart når jeg tenker meg om. De er jo opptatt av metallsøking. Og mennesker som er opptatt av metallsøking er som regel fantastiske mennesker. Det er ikke få tips jeg får fra disse menneskene, både på mail og telefon. Tusen takk skal dere ha, og fortsett med det.

Mange tips om gode søkeplasser dukker opp når jeg er ute med detektoren. Utrolig hvor mange tips folk kommer med hvis du møter dem på en hyggelig måte. Særlig den eldre garde elsker å fortelle om hvor det skjedde ting i gamle dager. Ved å takke pent for tipsene, slenger de gjerne på et par til. Mange fine funn har vært resultat av sånne prater. Vel anvendt tid, spør du meg.

Bøker er også en god kilde til områdets lokalhistorie. Lar meg stadig imponere over bibliotekarenenes evner til å finne frem riktige bøker for meg.

Derimot liker jeg best å eie lesestoffet mitt selv. Og der kommer dagens lille tips inn. De aller fleste har vel en brukthandel ikke for langt unna. Jeg har i hvert fall det, og der har jeg en god kontakt. Nemlig innehaveren. Sånne kontakter er gull verd. Gutta på sånne steder har som regel interesse av gamle og morsomme ting. Det er vel derfor  de driver brukthandel.

Og jeg har ikke så mye i mot av å snakke om hobbyen min, jeg heller. Blitt mange fine prater ved disken hans. Og en avtale har vi også fått til. Når han får inn noe som han har mistanke om jeg har interesse av, ringer han og spør om det stemmer. Og ofte så gjør det, det.

I hvert fall så gjorde det, det, her forrige dagen. 28 årganger av Follominner. Utgitt av Follo historielag. Var ikke sen om å bekrefte mistanken hans. En liten biltur, og så var samlingen min. 28 årganger deilig lesestoff om historien i mitt nærområde. Så nå kan det bare snø ute, jeg har annet å bruke tiden til.

Mente ikke det med at det bare kunne snø forresten.

Uansett så blir dagens lille tips, bli venn med din lokale brukthandler.

11 Kommentarer

 1. Tore

  Takk for tipset, det der hadde jeg ikke tenkt på.
  Får vel ta seg en tur dit så snart det lar seg gjøre.

 2. Per S

  Gjør det Tore, utrolig hva de gutta har på lur 🙂

 3. Ole Chr. Fjeld

  genialt, din heldiggris. Selv forbauses jeg stadig over bibliotekarens kunnskaper.

 4. Per S

  Jepp, de kan jobben sin som regel 🙂

 5. Jon Åge Ellefsen

  Mye interessant å finne hos lokallagene,de kan mye det er sikkert og visst.Jeg har også funnet mye interessant lokalhistorie i bruktbutikker type Fretex,gamle antikvariater.Men biblioteket er vel det aller beste stedet foreløpig:-)

 6. Per S

  Enig med deg der Jon Åge. Men snart er det loppemarkedsesong også, og der kan det være mye snax å finne. Gamle postkort for eksempel:-)

 7. Jon Åge Ellefsen

  Takk for at du minnet meg på det Skattejegeren,har ikke vært på «loppis» på årevis.Det skal jeg ihvertfall gjøre nå som interessen for Lokalhistorie og gamle bøker/ting har blitt såpass stor at jeg drømmer om det.

 8. Per S

  Bare hyggelig Jon Åge. Kan være mange skatter å finne der, har jeg erfart. Og så har de ofte gode vaffler der også 🙂 Her er en nyttig link http://www.loppemarked.info/

 9. Jon Åge Ellefsen

  Takk for Linken,den er lagret.Vaffler er aldri feil:-))

 10. Jon Åge Ellefsen

  Må bare legge til at QXL er glimrende når dert gjelder postkort,trenger jo bare å blåse opp postkorta som er interessante:-)

 11. Per S

  Takker for et fantastisk tips Jon Åge 🙂

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter