The Metal Detectives

av | nov 26, 2009 | Nyheter | 9 kommentarer

Metallsøkerhobbyen er vel som  hobbyer flest. Noen blir mere bitt enn andre. De fleste utøver hobbyen når de har tid og været passer sånn. Et fint avbrekk fra dagens tjas og mas. Ta seg en liten tur ut en søndags ettermiddag for å trekke litt frisk luft, få litt mosjon og kanskje finne noe morsomt. Noen spennende vinterkvelder med sommerens funn og nesa begravd i en myntkatalog. Er ikke veldig opptatt av søkeren sin, bare den finner ting og er lett å forstå. Klarer seg for dem. Flott det

Noen blir litt mer bitt av basillen. De begynner å delta aktivt i forum og foreningsliv. De bruker mye tid på lokalhistoriske bøker og metallsøkerblader. De setter av mye tid til å bli kjent med søkeren sin. Stadigmer fritid blir brukt ute i marka, eller nedi bruksanvisningen til den nye søkeren. Ord og utrykk som diskriminering, sensitivitet, sveipehastighet og pinpointer blir oftere og oftere en del av dagligsamtalen. De fleste telefonsamtaler begynner med, har du funnet noe spennende i dag.

Og noen tar den helt ut. De blander mer og mer metallsøking inn i arbeidsdagen. De bygger en karriere og et levebrød ut av hobbyen sin. De holder seg oppdatert på alle nyheter som dukker opp og som berører emnet. De lager sine egne forum og websider.Og de blir sentrale skikkelser i miljøet, og til ogmed produsentene lytter til deres meninger. De spiser, drømmer og tenker metallsøking det meste av døgnets timer. Ordet Metallsøkerenke kjenner de til, men kaster ikke bort mye tankekraft på det. Hobbyen blir rett og slett både hobbyen og arbeidet deres. For så vidt like greit, da det ikke er mye annet nyttig de kan brukes til. Et spennende, om enn, et litt ensporet liv.

The Metal Detectives tilhører helt klart den siste kategorien. Per dags dato er gutta som skjuler seg bak navnet The Metal Detectives, Gary Brun og Gordon Heritage. To av verdens kanskje mest respekterte metallsøkere. Mer kunnskap om metallsøking og bruk av en detektor skal du lete lenge etter. Og dette er ikke bare teori med disse gutta. På sine reiser rundt i verden er det ikke få fantastiske ting  disse gutta har gravd opp. Gordons fantastiske funn for eksempel har gjort han til en av Englands mest suksessfulle metallsøkere.

Og mens Gordon sjelden lar søkerne sine få pause, er Gary den store dataeksperten av dem. Er ikke helt få nettsider, av de som i en eller annen form omhandler metallsøking, han er arkitekten bak. Gary og Gordon eier og driver i dag , både ett av verdens store metallsøkerforum (med nesten 10.000 medlemmer), så vel som en av de store funndatabasene på nett, med over 20.000 funn registret . Ikke få ivrige metallsøkere verden over, som har fått hjelp med både funn og søkerproblemer av disse gutta. Til og med sin egen metallsøker tv kanal på nettet, har disse gutta.

Og til en tv kanal må man ha programmer, så eget filmproduksjonsselskap har de også. Der blir det produsert filmer til den store gullmedaljen. Og det meste er filmer om metallsøking. Jeg har omtalt noen av disse filmene som er for salg tidligere, men det siste nå, er deres nye satsning, The Metal Detectives University, hvor man kan kjøpe filmer for en billig penge og laste ned. Trykk på banneret oppe i overskriften på denne siden, last ned programvaren og se noen smakebiter gratis. Foreløpig er det mest filmer om ett metallsøkermerke med det vil komme mange nye filmer etter hvert, om mange forskjellige metallsøkermerker og metallsøking generelt . Hele greia skal bli en kunnskapsdatabase om metallsøking, på litt sikt. Og dette er hva The Metal Detectives dreier seg om. Produksjon av spennende filmer fra metallsøkereventyr verden over

Skrev vel en feil litt lengre opp i artikkelen, da jeg sa at TMD per i dag består  av Gordon og Gary. I går tok de nemmelig inn en læregutt. Og jeg brukte ikke lang tid på å akseptere det tilbudet, kan du si. Har hatt mye kontakt og samarbeid med disse gutta gjennom årene. Utrolig mye har jeg lært av dem også. Og i går var jeg offisielt inne i varmen. Kjenner jeg blir litt ydmyk av sånn.

Og ydmykhet er ikke min sterkeste side akkurat, men jeg skal prøve alt jeg kan.

P2250189

Gordon og den nye læregutten

gary2

Gary

gordon1

Gordon

9 Kommentarer

 1. Gary Brun

  HI Per.
  Welcome aboard.
  Look forward to some exciting projects together.
  Take care mate.

  Gary

 2. www.Detektor.no

  Gratulerer med det Per. Jeg ser frem til din første metallsøker video. Håper det blir mye action og morro:)

 3. Per S

  Thanks Gary. Will try to do my best, and I really looking forward to it 🙂
  Takk til deg også Severin. Ser frem til mye slit og morro 🙂

 4. Martin

  Hei!

  Kan du ikke skrive en liten «underwater» søking for dummies reportasje? Hva som er forskjellen mellom søkerne på markedet m.t.p diskrimering, all metal bare?? og hvordan man pinpointer osv…? Hvordan velge riktig undervannssøker??

  Fant forresten min eldte mynt noensinne idag!! En 10øring fra 1926! Det var en råå opplevelse!

  Takkf or fin blogg igjen, alltid intr. å lese det du skriver 🙂
  mvh
  Martin

 5. Per S

  Takk for det Martin. Var akkurat innom et forum og gratulerte deg med 10 oringen. Forresten alltid fint å få tips om ting å skrive om. Skal se om jeg ikke kan få laget noe om søking under vann, en regnfull kveld. Er en litt anderledes form for søking det nemlig 🙂

 6. Jimmy

  Så morro… grattis med lærlinge plassen 😉

  Så på tv sånn sent på natta, program om uløste drap…og der var det faktisk noen skattejegere som løste en 15 års gamel draps sak…og neste program så var de jaggu meg med å løse den også 🙂

  Veldig bra:)

  (mulig at du viste det alt men..synes jeg måtte dele det med deg ;))

 7. Martin

  Annerledes nettopp!
  Det er derfor det hadde vært fint med dine erfaringer på området!

  (Jeg er på nippet til å kjøpe meg en excalibur 800 series 2) og kan ikke vente med å dykke langs strendene!!

  happy hunting og grattis med din nye «detektivkredential»

 8. Per S

  Takk skal du ha Jimmy. Fikk desverre ikke med meg det programmet, men jeg får håpe det kommer i reprise 🙂

 9. egil lorentsen

  er det noen som har en fisher F2 å selge????

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter