Strandtur med F75 LTD

av | nov 19, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 4 kommentarer

Mandag måtte jeg bare en liten tur for lufting av metalldetektor. Etter en lang helg uten søking, var det helt nødvendig for meg å få klemt inn litt søkertid i dagens program.

Ikke så mye tid, så jeg tok meg en tur bort på golferjordet. Har vel støvsugd dette stedet ganske grundig nå, så jeg hadde vel ikke de største forventningene til revulosjonerende funn.

Og det ble det ikke heller. Litt av noe, som kan ha vært en sølvmynt en gang ,og litt av en gammel gaffel var vel  det  nærmeste  jeg kom noe som  kan kalles funn. Men deilig å være ute med søkeren igjen, etter  en lang helg med gjester, var det jo. Fikk heller så være at det regnet litt.

Tirsdag hadde mandagens småregn gitt seg. For nå regnet det masse. Noe så ukoselig. Riktig så trist var det. For meg spilte det derimot ikke noen stor rolle. Jeg hadde nemlig min måndelige avtale for restaurering av kjeftamentet. Så jeg og skrekken min tok turen til tannmekanikeren.

Ikke så mye å melde derfra. Gikk stort sett som vanlig. Det ble borret, skyllet og betalt. Med bedøvet tunge og redusert lommebokinnhold tok jeg turen til kontoret for litt nødvendig hodebry.

Hadde ikke før fått satt i gang kaffekokeren og arbeidet med en artikkel om XP DEUS søkeren, så dukket min gamle søkervenn Ronny opp.  Ikke fått søkt mye sammen denne høsten. Han har satset på standsøking og  jeg har prioritert jorder. Har nok vært mer lønnsomt for han enn for meg. Merket at jeg savnet strandsøkinga nå.

En hyggelig prat og utveksling av erfaringer ble det, mens en stor kanne kaffe ble fortært etter beste evne. Ganske spennende aktivitet det der forresten, når nederste del av ansiktet er bedøved. Gikk heldigvis bra

Lysten på litt badestrandsøking steg utover kvelden.  Var altfor lenge siden nå. Har jo også LTD utgaven av Fishers F75 som trenger litt skikkelig utprøving med liten coil.

Var derfor ikke vond å be da regnet ga seg litt, på formiddagen i dag. Grep F75en og skar avgårde mot et strandområde ikke langt unna. Har søkt over denne plassen mange ganger før, og var litt usikker på om det var mere å finne. Men nettopp av den grunn var det et veldig bra område å teste hva søkere er gode for.

Vel fremme satte jeg på den lille coilen og startet søkeren i vanlig DE modus. Har jo brukt F75 lenge og er storfornøyd med den. LTD er samme søkeren med et par ekstra programmer og finesser. Men i DE modus er LTD helt lik den vanlige F75.  Og det betyr ganske enkelt en fullblodshest. Utrolig følsom og nervøs, men når man først mestrer den, har man noe av det råeste metallsøkerverden kan oppdrive. Men noen nybegynnermaskin er den helt klart ikke . Og LTD versjon er om mulig ennå råere. Godt den bare er bygd i noen få eksemplarer, så ikke verden blir tømt for funn så fort, mener nå  jeg.

Fant meg et lite område jeg har tømt flere ganger. Som jeg tenkte så var det ikke mye å hente, men noen kronestykker ble det. Så var det klart for å gå over en gang til i den nye BP modusen. Følelsen av at en turbo slo inn, gjorde seg veldig gjeldene. Fra nye dyp meldte myntene seg. Både ettører og tiører,  så nå dagens lys for første gang på veldig lenge. Det merkelige var at selv om søkeren gikk dypere, og var enda mer følsom i denne modusen, var den klart roligere også.

Dagens morsomste funn kom fra et dyptliggende signal som det kom en  litt merkelig lyd fra. En litt hakkete sølvlyd blandet med lyden av noe annet. Måtte jo sjekke opp dette. Lå ganske dypt, og krevde litt graving, men opp av hullet kom et tynt sølvkjede med et teddybjørn annheng.

Teddybjørner er allrigte dyr. Oppkalt etter Presidant Theodor Roosevelt som nektet å skyte en bjørn som var fanget  for at han skulle skyte den. Året etter i 1903 ble den første teddybjørnen laget og de fleste av oss har vel eid en.

Ikke lange søket i dag heller, med det var morro å finne litt igjen. Og veldig fornøyd med limited versjonen av Fishers F75,  satte jeg kursen hjemover igjen. Har du erfaring med metallsøkere, trenger en maskin som er i toppsjiktet og noe helt for seg selv, er denne et godt valg. Hvis du er så heldig at du fremdeles kan få tak i en da.

PB170473

4 Kommentarer

 1. Ole Chr. Fjeld

  Hmm, kanskje jeg bare skal kjøpe en tenker jeg, å legge den i skapet et års tid. Slik at jeg tilhører detektor overklassen mener jeg 😀

 2. Per S

  Try one, and you never look back 🙂

 3. www.Detektor.no

  Glad for å høre at du er fornøyd med denne Per, har forøvrig bare 2 stk igjen av partiet jeg fikk sikret meg. Tilbakemeldingene er gode, så jeg håper Fisher bestemmer seg for å fortsette produksjonen, slik at denne ikke bare blir for entusiastene som har vært raskt ute med sine bestillinger. På den annen side kan jeg tenke meg at mange av de som allerede har fått tak i den ønsker at Fisher stopper produksjonen snarest:) God helg!

 4. Per S

  Hei Severin, For min del del må de gjerne stoppe produksjonen :-)(det har de vel gjort også Siden det er en limitedutgave?). Uansett så skjønner jeg jo dine synspunkt som forhandler. Så vidt jeg kan forstå så er det ikke mange igjen (ble vel ikke lagd så mange heller), så kanskje jeg skulle sikre meg en til, bare for sikkerhets skyld. Men det hadde vel blitt for dyrt å overbevise kona vel :-). God helg til deg også

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter