Arkeologer og en liten fredagstur

av | nov 17, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 4 kommentarer

Mitt under mitt sykeleie forrige uke dukket det opp et tips fra en god venn og  informant.  Ikke så forferdelig langt unna der jeg fortsatt sleit med småfeber og ekkel hoste, var det observert arkeologer i fullt arbeide. Dette måtte sjekkes ut, så med  skjerf rundt halsen og nesa i ett lommetørkele, satte jeg bilen i gir og raste av gårde for å ta fenomenet i nærmere øyesyn.

Joda. Snorrette grøfter og et menneske nede i grøfta  med en liten krafse, tydet på arkeologisk aktivitet. Her er  jeg jo bare nødt til å tilby min hjelp tenkte jeg , hjelpsom som alltid jeg alltid er, hoppet ut av bilen og tuslet bort til arkeologdamen i grøfta.

Arkeologdamen var hyggelig hun, men hjelp ville hun ikke ha. De drev bare med litt registreringsarbeide og skulle bare sjekke om det fantes spor etter gammel menneskelig aktivitet.

Og det hadde hun funnet. Viste meg to gamle kokegroper som det sikkert måtte  ha vært et par tusen år siden det ble kokt i sist.

Arkeologdamen var virkelig hyggelig. Forklarte og svarte etter beste evne på spørsmålene mine. Og dem var det mange av. Litt prat om metallsøking tok hun seg også tid til. Veldig lærerikt var det.

Men, kunne jo ikke stå der og bruke opp tidens hennes hele dagen. Takket for meg, tok et par bilder, og dro hjem til dyna mi igjen.

Skulle få besøk i helgen, så f redag erklærte jeg meg selv frisk igjen, og tok meg en liten jordetur. Grunnet besøket ville det ikke bli noe søking denne helgen, så en liten tur mens jeg hadde sjansen var nok lurt.

Stakk ned på jordet som har vært så sørgelig tomt i det siste. Hadde ikke store forhåpninger, men en siste tur før snøen avsluttet sesongen på dette jordet, måtte jeg jo ha.

Og  jeg rakk det så vidt. To timer etter lavet snøen ned og jeg ruslet av jordet igjen. Mangelen på forhåpninger ble infridd. Deler av en gammel lekebil og en kruttlappistol var dagens resultat. Noe som  med veldig masse vilje kunne minne om en mynt, gravde jeg også opp. Så lite funn ble det. Helt i form, etter sykdom, var jeg nok heller ikke enda.

Men formen tok seg opp utover kvelden. Da dukket nemlig helgegjestene mine opp. Og det var gjester både fra Tasmania, England og Son. Og noen av dem hadde med seg medisin fra taxfree butikken.

Skal forbigå helgens detaljer i stillhet, men gøy var det. God mat, godt drikke og fantastiske venner. Kan vel ikke bli stort bedre enn det. Selv om snøen forsvant igjen på lørdag, slo ikke søkertrangen ned i meg en eneste gang  denne helgen.

Men i dag derimot………………..

PB100463

4 Kommentarer

 1. Ole Chr. Fjeld

  heh, så du fikk ikke hjelpe til altså.

  Merkelig, kvinnfolks skal liksom ikke ha hjelp i hagen, men lagt om dekka skal dem ha gjort.

 2. Per S

  Og mat ska dem ha 🙁

 3. www.Detektor.no

  mon tro om de skal bygge noe der og at det er derfor de gjør undersøkelser. i såfall er det jo synd om de ikke ønsker hjelp til å undersøke områdene med metalldetektor.

 4. Per S

  Ja det er jo trist, men det er deres valg. Og uansett så lærte jeg jo mye 🙂

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter