Mot hardere tider

av | okt 31, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 8 kommentarer

I hvertfall i bakken. Og det bekymrer meg litt i overkant  kjenner jeg.

Ikke blitt mye søktid på meg denne uken dessverre. Tidlig mørkt om kvelden og krav om arbeidsinnsats på dagen, har gjort det hele litt håpløst. Litt uttesting av søkere har det dog blitt, men seriøs søking i felt har vært et savn.

Så i dag tidlig ble morgenpliktene utsatt ett par små timer,  og presis klokka åtte parkerte jeg bilen på en gård jeg vet om. Innvesterte i et par ganske dyre Muck Boots for noen uker siden, og i morges så jeg på det som en meget klok investering.

Fytte katta så kjølig det var. Fikk på meg utstyret, låste bilen og ruslet nedover mot hvitrima jorder. Snudde, rusla tilbake igjen, låste opp bilen og hentet ut spaden .  Litt mer låsing, rusling og sånn, og så var jeg klar for litt søking.

Trodde jeg. Satt på plass hodetelefonene og startet søkeren. Den totale stillhet åpenbarte seg. Ikke en lyd fra søkeren. Sjekk av knapper og brytere. Alt sto på riktige steder for de anbefalte grunninnstillingene. Blåste litt frostrøyk, mens jeg prøvde å tenke litt.  Den delen med å tenke litt, hjalp. Hadde jeg virkelig skrudd på søkeren etter jeg hadde fått på meg øreklokkene?

Hadde jo ikke det da. Den sto allerede på. Og det hadde den gjort en stund. Helt siden i går faktisk. Under gårsdagens test og sammeligning av hurtigheten til forskjellige metallsøkere, hadde jeg glemt å skru den av. En del batterier rett i bøtta og ny tur tilbake til bilen, var resultatet av den tabben.

Åtte batterier og litt frossne fingere etterpå startet søkeren på første klikk. Fordelen med frossne jorder var  jo at i dag gikk jeg på toppen av gjørma og ikke nedi den. Desverre er ulempene så mange flere. Ometrent håpløst å grave i dag. Skjønte fort at her var nok det beste å heller prøve litt senere på dagen.

Men det hadde jeg  jo ikke anledning til, så jeg prøvde så godt jeg kunne allikevel. Litt dårlig spade, tjukk tåke og frossen bakke gjorde det hele litt ubehagelig. Få  signaler  trakk heller ikke opp stemningen, så da PK ringte for å prate tull, var det i grunn helt ok.

Om det ble noen fine funn i dag, er jeg faktisk ikke helt sikker på. Men tviler.  Har noen leirklumper med fine signaler i  til tining bak i bilen, som jeg ikke har fått sett på enda. Ellers var det ingen ting av typen spennende funn i dag.

Men nå er det helg og håpet om noen fine funn er veldig til stede. Litt mildere vær har jeg også hørt rykter om.

PA290442

8 Kommentarer

 1. Per Kristian Bjor

  Snøskuffe duger dårlig på frossene jorder. Har selv kjøpt en spade via. en kompis, som jeg kan hoppe ned i tælan og bare knekke opp jorda. Skulle jeg klart å ødelegge denne, tror jeg at jeg hadde måttet spenne for hiacen. Tro meg , jeg har testet denne. Vel vært penga,

 2. Per S

  Snøfreser da???? Ja det er en fin spade du har der. Vurderer en sånn. Ellers er jo Black Ada spadene som blandt andre Severin på Eskeland selger, veldig bra. Hadde den bare ikke med meg 🙁

 3. Ole Chr. Fjeld

  Jepp, det blir hardere tider. Du vet det nærmer seg trøbbel når du må legge funnene i en bøtte fremfor veske… Men her har du løsningen Per http://www.matech.as/Jordbor/Jordbor.htm

 4. Per S

  Hvilken ide Ole 🙂 Blir vel litt å skyte spurv med kanon dette vel. Tenker det snart er på tide med litt søking i fjorden jeg. Starte badesesongen på en måte

 5. Ole Chr. Fjeld

  tja, du har vel rett i overkill biten. angrer bittert på at jeg solgte tørr drakten min, (dykket før familiebiten tok over alt som het fritid) Jeg har imidlertid en vaderbukse, så jeg vurderer sterkt å kjøpe en detektor som her 100% vanntett og nå har jeg jo hørt at det kommer en som er veldig lett..er den vanntett og mon tro?

 6. Per S

  Vadebukser er det jeg bruker 80% av tiden når jeg søker i sjøen. Den veldig lette er ikke til bruk under vann. Kontrollhuset er ikke vanntett. Og en annen ting er jo at undervannssøkere skal være tunge Søkerhodet skal jo hold seg langs bunnen 🙂

 7. Ole Chr. Fjeld

  Hvilken vannsøker vil du anbefale da?

 8. Per S

  Undervannsøkere er jo alle i den øvre prisklasse. Mye arbeid med trykktesting osv gjør de dyre. Har brukt litt forskjellige, men lander nok på Fisher CZ 21. Veldig fornøyd med den 🙂

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter