Vinteren er på vei…

av | sep 29, 2009 | Tips og triks | 2 kommentarer

«Tips og triks»

Dårlig nytt det, for oss metallsøkere og gobitjegere. Noen lange måneder med abstinenser og mørke stunder er det vi har å se frem til.

Jeg har løst dette en del år, ved å søke i sjøen når bakken blir for hard å lage hull i. Sesongen forlenges jo ganske mye på den måten. Ett godt sett med vadebukser i neopren, og en nesten tett og stadig trangere tørrdrakt, har muligjort dette for meg. Men at dette er en like koselig form for metallsøking som den rundt St. Hans aften, er vel å tøye sannheten i overkant langt. Og noen uker med islagt fjord er det jo vanskelig å unngå.

Må jo også motvillig innrømme at det er en anelse mere kniriking i leddene mine for hver vintersesong. Alderen begynner å slå inn. Lite å gjøre med det. Og mye bedre enn alternativet, trøster jeg meg med.

Grublet en del på dette problemet . Innendørsjakt måtte jo være fint. Folk gjemte jo unna de merkligste ting i vegger og gulv i gamle dager også. Hørt og lest mange historier om hva som er funnet i forbindelse med renovering og riving av eldere bygninger.

Eller alt som mistes. Hvor mange mynter har ikke endt sin karriere som betalingsmiddel, der de trillet ned mellom gulvplanker og la seg til ro på et utilgjenglig sted. Et lite gratistips fra meg til deg, står du i beita for mynter til parkometeret noen gang, ta en titt under sofaputene.

Men metallsøkere blir jo lett litt ukonsentrerte i innemiljø. Spiker, vannrør, ledninger og annet innendørs metallrask, er jo i stand til å forsure livet til en vinterfrøssen metallsøkerentusiast. Tok kontakt med min venn, Severin på Eskeland Electronics. Severin er jo reine psykologen når man har problemer rundt det å finne ting. Det være seg om det er en mynt eller en lekkasje du gjerne vil lokalisere.

Løsningen ble innkjøp av SeeSnake micro inspeksjonskamera. SeeSnake micro er utstyrt med en halvfleksibel 90 cm lang kabel med et 17mm kamerahode (jeg kjøpte med et 9mm for de ekstra trange stedene også) som sender video til en LCD-skjerm. Kabelen kan forlenges helt opp til 9 meter og er vanntett ned til 3 meters dyp.

Kamerahodene har feste for krok, magnet og speil. Og det, det er jo helt genialt. Ikke bare kan jeg snike kamerahodet inn i vegger og utette gulv for å finne godbitene. Jeg har både et speil for å se objektet fra andre vinkler og jeg kan montere verktøy til å få det ut. Jeg kan også koble til en videoopptaker, og siden se filmen om den gangen jeg gjorde det store funnet. Om igjen, og om igjen.

Kunne ha skrevet mye om dette kameraet og det håper jeg å gjøre utover vinteren. Har ikke fått prøvd det så mye til skattejakt, da det er nok å søke på ute ennå. Men når fjorden fryser og kulden setter inn, da…..

Hadde derimot stor glede av den til noe helt annet for noen uker siden. Skulle montere et sidepanel bak i bilen, og der falt den skruen du aldri har flere av, ned i mellom det meste og innerskjermen. En oppskrapet hånd og to plasterlapper senere var jeg ganske oppgitt. Slår jo aldri feil at de skruene man mister, alltid er av en spesiell type man ikke har flere av. Det var da jeg kom på SeeSnaken. Monterte på medfølgende magnet og snek den ned blandt innerskjerm og skarpe kanter. Ikke mange øyeblikkene etter var en takknemlig eier og skruen gjennforent.

Vet om et par gamle løer som til vinteren ikke skal føle seg helt trygge for at de får ha sine hemligheter i fred. I mellomtiden bruker jeg tid på å tenke ut nye bruksområder for SeeSnaken. Og det er ikke så vanskelig.

Tror nesten jeg må gå å be kona miste øredobben sin ned i vasken nå jeg.

seesnake-micro-inspeksjonskamera

2 Kommentarer

 1. www.Detektor.no

  Takk for omtalen Per. Glad for å høre at du likte produktet. Snakket med RIDGID representanten i dag og han kunne fortelle at til og med de har blitt overrasket over alle bruksområdene for denne. I forbindelse med skattejakt tenker jeg at den, i kombinasjon med en kraftig metalldetektor, kan være meget nyttig for å søke i steinrøyser, steingjerder og steinur eller i uthulede gamle trær. Det er flere eksempler på at skatter har blitt gjemt på slike steder.

 2. Jimmy

  hmmm, ja da veit man jo hvem man skal kontakte hvis man mister noe på vansklige steder 😉

  Mistenker at gobitene din detektor finner er anderledes en det min finner….selv om detektoren og jeg er ueing om hva som er gobiter..(les andres søppel som tomme plast beger mv) men min detektor er veldig flink til å finne jente leker, særlig de som er rosa…..:P

  Hva med din detektor…er dere enige i hva som er skrot eller gobiter?

  Ha en fin aften.

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter