Verdens raskeste uke

av | sep 27, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 1 kommentar

Denne uka har satt ny verdensrekord i å gå fort for mitt vedkommende. Nok å gjøre, nyslåtte jorder og et vær som bare har krevd søkerturer hver dag, må jo gå utover skrivetiden. Så jeg skal prøve å få oppdatert dere på denne uka, i  dagene som kommer. Og begynner nå.

En ubehagelig sannhet er at likhetstrekkene  mellom langtidsminnet og kortidsminnet mitt er det faktum at de virker like dårlig.  Starter derfor første oppdatering sånn cirka i mitten av uka. Det vil si torsdag.

Klokka var ti,dagen var torsdag og stedet var kontoret. Jeg hadde for få øyeblikk siden fjernet lankene fra tastaturet og slått fast at det ikke kom til å skje noe jobbrelatert før ved ettiden. Greit vær ute og søkertrang inne gjorde at jeg grep telefonen og trykket på de tastene som satte min telefon i kontakt med Ronnys telefon.

Hva gjør du, var mitt spørsmål til Ronny. Ikke noe svarte han. Begynner ikke på jobb før halv ett i dag.  Gjør klar søkeren din, parerte jeg , jordetid, henter deg om et kvarter.

Min venn syntes tydligvis forslaget mitt var godt. I hvertfall stod han veldig klar et kvarter senere. Noe svadaprat og få kilometer senere sto bilen min litt utrygt ved jordekanten, og vi var i gang med dagens søk. Med under to timer til disposisjon var det bare å komme igang.

Første funnet mitt var toppen av en lysestake. Den var pen og av meget repektabel alder. De to grunnene er mer en nok til å få reservert plass i funnveska mi.

Så fulgte ett par timers søking i gammel vane. Den tradisjonelle Kong Osar den andre ettøringen dukket opp ga seg til kjenne ganske tidlig i søket. Ganske pent eksemplar  fra året 1883. Kula og en knapp var ikke spesielt mye tregere og litt etter var det blyplomba sin tur.

Ved funnet av blyplomba begynte jeg å få en følelse av at jeg hadde opplevd dette før, og at kanskje dette bare var en reprise. Greit nok det, og en plombe hadde jeg klart å miste ett par dager før, så en ny gjorde ikke noe. Det vil si, mistet og mistet fru Blom. Stjælt er vel riktigere. Eller kanskje ranet. Den satt nemmelig godt festet på den tanna  som tannlegen reiv ut av kjeften min på tirsdag. Men det får bli en annen historie. Og selvførgelig var det ikke samme type plombe heller. Bare ett dårlig forsøk på å være morsom.

Uansett var det mye av de samme tingene som jeg pleier å finne på dette jordet, og da det til slutt dukket opp en ny toøre fra Kong Christian den niende, ikke langt fra der jeg fant den forrige for en stund siden, begynte jeg virkelig å lure på om det var en reprisesending jeg  deltok i. Men hvorfor kan ikke jeg oppleve repriser på norske jorder, når jeg stadig vekk må det på TV?

To timer går fort. Også denne dagen. Ronny og undertegnede valgte å hoppe lett over skrytepausene for å få mest mulig søkertid. Så hva Ronny fant denne dagen fikk jeg ikke vite før vi møttes ved bilen for hjemreise. Og jeg har faktisk klart å glemme hva det var. Noe som kan ha vært en gammel mynt husker jeg, men ellers er det blankt.

Alt for kort søkerdag, men to timer er bedere en ingen timer, og litt funn ble det jo også.

P9230300

1 kommentar

 1. Ole Chr. Fjeld

  Hei igjen Per.
  Nå har jeg gått 100 meter av kongeveien på kryss og tvers, og det tok ganske nøyaktig 5 timer.

  Jeg fant 3 mynt, en halvrund ubestemmelig hvit sak som er ganske tung (litt mindre en en klinkekule.
  drøye 2 kilo rustent stål, og en L i et eller annet sort materiale, med noen snirkler på, virker som den er brukket av. (lurer fælt på hva det er, samt den hvite stenaktige saken da)

  Hvordan renser du egentlig mynt? Jeg har lagt de i bløt, men de blir liksom ikke helt rene. Har du noe tips.

  Også lurte jeg på de jordene som du går på, og åpenbart finner good stuff på, er det helt tilfeldige jorder, eller vet du at det har vært aktivitet der, (gamle stier osv) ??

  Finnes det forøvrig noen klubb i oslo eller omegn? Føler jeg trenger litt tips og råd, og det ville jo vært morro å gå sammen med noen også.

  I går var jeg på kadett tangen i sanvika. Det resulterte i 63 kroner i gangbar mynt, Nok ølkorker til et utdrikknigslag, samt en haug med annen søppel (og 20 canadiske cent, samt en ubestemmelig spansk mynt)

  Har forøvrig funnet ut at metall detektor gutter bruker en helt ny type muskler som andre ikke bruker. (jeg er drit støl etter i går)

  men det går vel over.

  Har du noen tips til ovenstående (ikke støl biten, det fikser jeg nok)

  Takknemmlig for svar.

  Tusen takk for en genial blogg, jeg leser den med stor glede (og nå har jeg også lest om tannlege skrekken din, fint at du fant en som kanskje kan endre det. )

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter