Trøtt søndag

av | sep 22, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 5 kommentarer

Ble nok litt sent på lørdagskvelden. Hadde så gode forsetter om å fortsette på jordet fra dagen før, da jeg våknet på søndag.

Og viljen var der, men ikke noe særlig annet. Snakk om å være trøtt. Resten av meg kom med ett skikkelig lureforslag til viljen min. Vi slapper av bare fem minutter til. Eldste trikset i boka og det virker fortsatt.

To timer til virket det faktisk. Og fortsatt like trøtt, så det gikk på enda en del tid før jeg satt i bilen. Hjelper nok å få søkt litt prøvde jeg å overbevise meg selv om, uten helt å lykkes.

Ligger det ann til regn tro? Oppdaget plutselig at været ikke helt var som det hadde vært i det siste. Litt truende virket skylaget, men jeg tok sjansen.

Regnværet og jeg nådde jordet samtidig. Nei, det var ikke helt sant. Regnværet og jeg nådde søkeplassen på samtidig, er mere sannheten. Og søkestedet er et stykke fra bilen, særlig i regnvær.

Kom nok til å bli våt før jeg nådde bilen uansett, så jeg kunne like gjerne svinge søkeren litt før jeg dro hjem for skifte av tøy. Nå må du snart huske regntøy noterte jeg også på den mentale huskelista mi, for ente gang. Skjønner ikke helt hva jeg skal med en sånn huskeliste. Dog virker den, men alltid i seneste laget. Som i dag.

Var ikke noe koselig i dag. Motivasjonen sank mens nedbøren økte. Lite funn var det også. En spenne og en kule, av litt nyere type enn den jeg fant dagen før, var de eneste funnene som kunne vekke ett snev av entusiasme. I og med at jeg ikke har noe greie på krig og fred å sånn, har jeg ikke noe greie på kuler heller. Så hvis noen kan tidsbestemme denne for meg, ville jeg satt pris på det.

Ble ikke noe orden på denne søkerdagen. Har også en bil jeg skal selge, så istedenfor å surne vekk på ett stadig våtere jorde, valgte jeg heller å dra hjem for å sette sammen en annonse for den.

P9190280

5 Kommentarer

 1. Esp1

  Det ser ut som en .22, litt vanskelig å se uten å vite størrelsen på den. Men hvis den har en diameter på ca 5,6mm så stemmer det.

 2. Per S

  Tusen takk for tips, men diameter er 13mm. Lengde ca 25mm. Hjelper det deg noe

 3. Ole Chr. Fjeld

  Det er ikke en 22. 13 er faktisk et metrisk kaliber, Kula di ligner på en LEE 450 grs. Alternativt hvis du har bom målt litt kan det også være kaliber .50

  Solide saker altså.

  Se forøvrig her: http://home.broadpark.no/~trudlang/rifle.html

  Neders på siden finner du en som ligner ganske bra

 4. Per S

  Takk for tipset og linken. Og at jeg har målt litt feil skulle ikke forundre meg(arma blir stadig kortere i min alder)

 5. Ole Chr. Fjeld

  Hvis du har målt med et digitalt skyvelær og fått 13 blank, så er det nok 13 kaliber. Har du målt med et som bare skiller mellom mm. så er det litt mere usikkert. kaliber .50 tror jeg måler rundt 12.7mm eller noe.

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter