Små plageånder

av | sep 11, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 4 kommentarer

Er litt jobb med en blogg som dette. Onsdag kveld satt jeg foran skjermen, jobba med siden mens jeg lot huepina bygge seg opp til nye høyder. Tok meg en liten pause og  løftet øynene fra tastaturet . Omentrent ved femte klikkelyden fra nakken fikk blikket mitt kontakt med det som skjedde utenfor vinduet mitt. Og som vanlig var ikke det stor, men det som fanget min interesse var været. Rett og slett deilig var det. Sola skinte fra en så og si skyfri himmel.

En rask kombinasjon av klokkestudier og enkel mattematikk fortalte meg at under forutsetning av rask avgang, ville jeg rekke en times tid med jordesøk før dagslyset gikk.

Raske avgangsmanøvrer ble iverksatt og ikke lenge etter sto jeg på jordet. Ferdig oppsatt med spade og metallsøker var det bare å hive seg ut i det.  Pågående solnedgang krevde noen raske valg  og  jeg valgte å starte på en del av jordet jeg ikke hadde prøvd før.

Feil valg, men sånn er det noen ganger. Tok ikke lang tid før jeg fikk det første singnalet som viste seg å være et fint eksemplar av arten søppel. Men det tok enda kortere tid før den første myggen hadde forelsket seg i bakhodet mitt. Og det var bare starten.

Med stadig fullere søppelpose og  et bakhode som minnet mer og mer om en legokloss, ruslet jeg inn i den utrolig vakre solnedgangen. Den fallende solen farget himmelen dyp rød, i en sånn prakt at jeg nesten glemte å irritere meg over at alt jeg gravde opp var søppel.  Selv da jeg oppdaget at kameraet mitt lå igjen hjemme, trengte jeg ikke å lage noe problem ut av det.

Myggen derimot ble et problem. Har ikke sett så store flokker på veldig lenge. Og de angrep i gjenger. Skikkelig aggresive var de.

 Når man driver med en hobby som metallsøking kan denne type mygg medføre direkte  livsfare når de stikker deg i bakhodet. Sikkert  farligere enn både fallskjermhopping og det som enda farliger er. Hvorfor ? Skal gi deg et senario til ettertanke.

Du går å rusler midt i en usedvanlig vakker del av skaperverket. Søkerhodet svinger langs bakken og all din oppmerksomhet er samlet på innsiden av hodetelefonene . Du vil ikke gå glipp av et eneste svakt signal , så konsentrasjonen er på topp. Akkurat da kjenner du stikket i bakskallen. Og i den hånden som ikke holder metallsøkeren, hva har du der.? Jo en ganske voksen spade. Tror ikke jeg trenger å si mer.

Onsdagens myggplage  løste jeg heldigvis på en annen måte. Måtte bare innse at det var helt feil dag og slutte å røyke på. Sigarett etter sigarett gikk ned på høykant. Og det hjalp noe faktisk. Om ikke mot hosten, så i hvertfall mot myggen.

Stort sett søppel som sagt, men en liten blyplate som det ser ut som det er skrevet noe på, ble det  dog. Gleder meg til å få sett nærmere på den. En vakker solnedgang fikk jeg også ta del i.

Fikk tatt del i hele sonedgangen. Oppdaget ikke hvor langt unna bilen jeg var  før det plutselig var helt mørkt.

En vakker og funnfattig kveld ble avsluttet med en lang spasertur over mørklagte jorder. Og dette innlegget tok ganske lang tid å skrive grunnet at jeg stadig må ta meg små pauser for å klø meg litt.

arkivfoto

arkivfoto

4 Kommentarer

 1. Kjell Gunnar Lien

  Du har rett i det. Myggen er helt rå i år. Har handlet noe myggspray som jeg dusjet huet med og det hjalp faktisk. Testet i går og i dag.

 2. Per S

  Mine mygger hadde roet seg litt i dag heldigvis, men anbefalinger på gode myggsprayer mottas med stor takk. Har ikke helse til så mye røyking:-)

 3. Jimmy

  Heisann.
  Mygg er plasomt, min «detektor» og jeg sliter mere med flått vi da 🙂 Du får flere typer med mygg og flått sparyt
  … Autan er en av dem, du får også kjøt en med alovera på apoteket.

  Kan nok også hjelpe på helsa å ikke klaske vekk mygg med en spade…. så autan myggspray er nok å anbefale 🙂

 4. Per S

  Takk for tips Jimmy. Blir så rare bulker når du bruker spade

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter