Nye søkevenner

av | sep 12, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 4 kommentarer

I dag har har jeg egentlig så mye å skrive om at jeg ikke helt orker å skrive om alt. Får prøve å dele det opp litt, tenker jeg.

Ikke før var Ole Lukkøye jagd ut av øyenkroken, så oppdaget jeg at det var søkervær der ute. Rask rigging av bil og sjåfør og så var jeg på jordet igjen. Fikk noen flotte timer der som også inkluderte et par morsomme funn. Men det skal jeg fortelle om en annen gang.

Den historien jeg skal fortelle nå starter like etter at jeg kom hjem igjen. Hadde akkurat fått lagt en gammel mynt i bløt og ryggen på sofaen, da det ble opprettet telefonforbindelse med Severin fra Norges Metallsøkerforening. Han og to andre av foreningens medlemmer var ivrig opptatt med å endevende et jorde ikke langt unna. Og jeg, jeg var hjertlig velkommen ti å ta del i endevendelsen.

Jeg har vært medlem av foreningen en stund, men det har av forskjellige grunner aldri blitt til at jeg har deltatt på noe av det de har drevet med. Men dagens tilbudet passet meg veldig bra.

Fikk veibeskrivelse, forklarte kona at jeg synes kald middag var helt ok og så var jeg på veien igjen.

Guttas biler var greie å finne, men der stoppet det. Jorder og skog så jeg mye av, men de var alle ubehagelig tomme for metallsøkere. Ikke noe stort problem nå i mobiltelefonens tidsalder. Øyeblikk senere var det oppnådd trådløs kontakt med Severin igjen. Oppover veien, over steingjerdet til høyre så ser du oss. Jeg fulgte ordre og fikk sett både lagerbygg og frukthager før jeg ringte opp Severin igjen. Han holdt fast på veibeskrivelsen sin, og først når det gikk opp for meg at vi ikke snakket om samme veien, men derimot en helt annen vei, løste det hele seg.

Noen strakser senere, fra toppen av det tidligere omtalte steingjerdet , fikk jeg øye på tre unge menn med riktig knekk i knærne og sving på søkerarmen. Jeg var fremme.

Severin presenterte meg for Åsmund og Per Kristian. Flotte karer som kunne sine metallsøkere. Artig å prate med folk som deler de samme interessene som deg selv. Også så mye kunnskap a gett. Ja, så ivrig gikk praten, at da dagen var over og det var på tide å reise hjem, hadde jeg faktisk ikke fått startet opp søkeren ennå.

Men det gjorde ikke så mye i dag. Og en ting er helt sikkert. Er resten av Norges Metallsøkerforening som disse tre gutta, håper jeg virkelig at jeg får muligheten til å delta mer aktivt der.

Takk skal dere ha, Severin, Per Kristian og Åsmund. Dere gjorde dagen spesiell for meg.

CIMG0438

4 Kommentarer

 1. Per Kristian Bjor

  Jammen flott blogg du har Per.Å treffe deg var et særs hyggelig bekjentskap.Håper å se mer av deg i fremtiden.PK

 2. Per S

  Takk i lige måde, PK. Og jeg kommer nok til å synes fremover, regner jeg med.

 3. Severin A Eskeland

  hei per, morsom blogg du har, ikke tvil om det. vi får prøve en ny søketur snart der det blir mer søking og mindre prating. selv om det er morsomt å prate og:)

 4. Per S

  Takk skal du ha Severin. Ja, vi får prøve å få utnyttet høstjakta best mulig

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter