Nye jaktmarker

av | sep 9, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 1 kommentar

Bøndene er godt igang med jordene sine. Kornaksene faller som renta under nyslipte skurtreskerkniver (heter det det, skurtreskerkniver?). Et jorde jeg har gått å siklet på lenge, har jeg nå fått tillatelse til å søke på. At jeg har sikla på det, har ikke noe å si for kornkvaliteten for dere kverrulanter der ute. Det har regnet sørget for.  Og forrige uke kunne jeg slå fast at kornet var slått.

Lørdag hadde jeg et program lenger en valgprogrammene på telivisjonen. Men sånn litt ut på midten av dagen lå jeg foran todo skjemaet mitt og hadde et par timer til overs. Ikke noe å surre bort det, så jeg satte  kursen mot det forgjettede jordet.

Litt bløtt var det, og ikke mye tid hadde jeg, så her var det bare å komme igang. Første tur på dette jordet, så her gjaldt det å først få et overblikk. Skiftet  til et større søkerhode og støvler, før jeg begynte å gå litt på kryss og tvers utover jordet.

Hadde ikke kommet langt før det var tid for å finne frem spaden. En flott bolt fra en traktor ble første funn og havnet i sekken for ting man skal kaste. Neste signal derimot gikk i funnsekken. En blyplombe av eldre årgang.

CIMG0397

Som sagt ikke mye tid, men fant meg noen områder hvor signalene lå tett. Litt plaget med hot rocks som ga meg noen flere graveoppgaver en strengt tatt nødvendig. Lærte meg dog etter hvert hvordan de hørtes ut i hodetelefonene. For dere som lurer, hot rocks er mineraliserte steiner som søkeren slår ut på.

Når dagens altfor korte søk var over, og jeg hadde fått skiftet til sko igjen, var det tiden for sjekk av funnpose. Joda, ikke værst for en så kort tur. En gammel spenne, noen blyplomber/segl, en gammel knapp og en kule. Gleder meg til å fortsette her tenkte jeg, mens jeg kjørte mot dagens neste avtale.

Søndag hadde jeg en avtale med min kompis Simon. Avtalen gikk ut på at vi skulle ta en søkertur til en strand langt langt borte og tømme den for dens verdier. Har plukket mye på strendene i nærområdet, og været har jo sørget for at det har vært lite påfylling i år. Min vennRonny er nok ikke helt enig med meg, etter han fant tre ringer senest i går, men han om det. Og meg om min misunnelse

Anyway. Klokka «veldig tidlig til søndag å være» plukket  jeg opp Simon. Og litt senere var vi på vei østover. Praten gikk om løst og fast, og det gjorde den ganske lenge. Var ganske langt å kjøre nemlig. Men koselig å få pratet litt da.

Regnet for mye i år slo vi fast, vel fremme, bare forsinket av litt  innhandling av nødvendig  brus. Det mest av stranden lå under vann, og vannsøkerutstyret lå igjen hjemme. Vi ble enige om å forsøke allikevel. Deilig vær, kald brus og flott sted gjorde avgjørelsen enkel. Selv om vi ikke hadde særlig håp om flotte funn kunne vi jo ha en fin naturopplevelse .

Vi hadde rett. Flotte funn ble det ikke, men en fin naturopplevelse ble det. Helt klart et fint søkersted bare vannstanden synker litt,, eller jeg får lappet tørrdrakten min.

Satte kursen hjemover igjen. Sulten meldte seg, men ble løst av to store Esso pølsemenyer. De reklamerte også med tigervask, men siden vi ikke hadde med oss dyr vi skulle ha vasket, ble det bare til at vi spiste og dro videre.

En liten avstikker til gårdsdagens jorde tok vi oss også tid til. Ble bare et veldig kort søk, hvor min venn plukket med seg litt traktorverktøy. Fant ut at det hadde vært en lang dag, en flott tur selv om det hadde vært lite funn, og at det var på tide å gi seg for dagen. Så det gjorde vi.

CIMG0426

1 kommentar

  1. Ole Chr. Fjeld

    Hei igjen, nå har jeg snart lest «hele» bloggen din og får mer og mer lyst til å komme meg ut. Etter gårsdagens «storfangst» hvorav eldste funn var fra 1954 fant jeg ut at jeg måtte studere litt kulturhistorie hvis det skal bli noen skikkelige greier. Husket vagt at jeg hadde arvet noe gamle kart av far. Etter å ha bladd meg gjennom noen hundre ex av «gjør det selv» fra 70 åra dukket det opp, som en oase i en ørken. Et relativt detaljert kart over kongeveien. Noe som bringer meg frem til et nytt spørsmål til deg. (ingen grunn til å finne opp kruttet igjen tenker jeg) De mest spennende delene av denne kongeveien går over jorder. (spennende fordi jeg innbiller meg at disse ikke er fullt så søkte av tidligere entusiaster som «gangstien» kongeveien.) Bonden har slått, men venter du til han pløyer eller vasser du i halm? Og hvilken innvirkning får dette på sensibiliteten? Du må vel nesten ha søkern 10 cm over åkern for å ikke klippe resten? Har du noen tips?

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter