Litt forandring av planer

av | sep 17, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 1 kommentar

Noen dager har man litt mer kontorarbeid enn andre dager.

I går var det en sånn dag. Hadde derfor det helt klart for meg selv. Tidlig opp, raskt ærend for å hente noe, så tilbake til kontoret, med senest ankomst kontor  klokka halv ni, og deretter konsentrert papiarbeide til det var unnagjort.

De første delene av planen fungerte perfekt. Tidlig oppe og avgårde. Henting av noe, fungerte også bra. Så var det den delen med rett tilbake til kontoret da. Var ikke så langt unna jordene jeg venter på skal bli klipt. Kunne jo bare kjøre den veien, sånn bare for å sjekke hvor langt de var kommet. Ikke var det noe lenger og det var jo greit å være oppdatert om progresjonen i det norske landbruksliv. Kunnskap er jo makt, som det heter.

Passerte gården i fint driv. Og hva syntes mine lyseblå å skue? De jordene så jo veldig så nyfriserte ut. Bilens midterste pedal ble tatt i bruk på en uvenlig og brutal måte. Jaggu flaks vi har det påbudet om bruk av bilbelte, tenkte jeg da bilen stod stille noen øyeblikk senere. Joda, jordene så fortsatt søkerklare ut. Rask pussing av briller forandret ikke på en døyt. Selv da jeg til slutt tok på meg brillene var resultatet det samme.

Valgets kvaler rev og slet i meg. Kontoret for å finne frem stiftemaskin og kulepenn, eller bilens bagasjerom for å finne frem spade og søker. Tipper dere allerede har det klart for dere hva det ble til. Og det er helt riktig, det var akkurat det det ble til. Stillte inn rettningsviseren til å blinke til venstre og svingte ned veien til gården.

Med bare bitte litt dårlig samvittighet, metallsøker og spade, stod jeg litt senere på ytterkanten av det første jordet. Store områder som jeg skal ha mye morro med fremover, men i går påla meg selv bare ett ganske kort søk . Og sånn ble det. Ruslet meg selv litt i hytt og pine rundt på nyslåtte marker. Får ta det litt mere planmessig utover høsten. 

Posen for fine funn økte ikke noe særlig i vekt denne fine morgenstunden. Posen for søppel økte vekten noe mer. Noen greie funn ble det dog. Ett par gamle kuler, en knapp og en ettøre fra 1893. Ikke så aller værst, med tanke på at jeg skulle jo ikke være der i det hele tatt. Solskinn og nydelig  jaktterreng trakk jo heller ikke ned.

Så kun et par timer forsinket ankom jeg kontoret, og fikk faktisk unna det meste av det som skulle gjøres.  Og de jordene skal jeg snart tilbake til.

 P9150245

P9150248

1 kommentar

  1. Jimmy

    Aften.

    Lurer på om vi ikke en dag kommer til å treffes med vær vår detektor på ett jorde jeg….forskjellen vil være at min detektor drar meg over jorde…din er pent hos deg 😉

    Gleder meg til å lese om dine funn i helgen 🙂

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter