Dobbelt hilsen fra Danmark

av | sep 21, 2009 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

En gjeng fra Norges metallsøkerforbund var denne helgen i Danmark. Og jeg var veldig misunnelig for at jeg ikke kunne være med.

Veldig tidlig i en ellers grøssen morgenstund, lørdags morgen, våknet jeg av at mobilen min varslet om beskjed til meg. Og den var fra en av Danmarksfarerne. Skal ikke avsløre hva det stod i meldingn, men misunnelsen min ble ikke noe mindre, for å si det sånn.

At man ikke kan være i Danmark betyr jo ikke at man ikke kan ta en tur ut å søke litt, så ikke lenge etterpå var jeg på vei til jordet der jeg fant Fredrik IV mynten forrige helg.

Håpet virkelig at denne dagen skulle bringe litt flere funn enn dagen før. En ettøring blir jo litt i underkant av det jeg ønsker meg. Parkerte bilen og forsvant utover jordet før de påtroppende golferne rakk å le av meg.

Begynte ikke bra.Tradisjonen tro ble det mye vandring til ingen nytte. Jeg gikk og jeg gikk . Mens funnene uteble. Dette i tillegg til at jeg heller skulle vært i et land med mange funn var ikke akkurat humørskapende. Fordelen var jo at jeg ikke fikk mye å bære på.

Nei, dette gikk ikke. To timer uten funn, på noe som mere og mere minnet meg om de evige jaktmarker var nok. Skiftet taktik . Spasserte meg selv opp på det høyeste punktet og tok på meg analyseringsblikket.

Og langt der borte skimtet jeg noe som kunne virke som et spor . Et firkantet felt i jordet som det så ut som det vokste gress på , og ikke bare korn, åpenbarte seg. Kunne det ha stått ett hus her en gang. Var jo bare en måte å finne ut det på.

Det første signalet bekreftet mistanken min. En vindushengsel. Hadde vel egentlig planer om å dra hjem, men nå måtte jeg jo prøve litt til. Neste signal indikerte en ettøring fra 1883. Jada. Og så var det en gammel kule sin tur.

En liten del av et smykke, må sjekkes ut mer når jeg får tid. Et par blyplomber viste seg også. En ny ettøring var også interessert i å komme opp i funnveska mi. Har ikke klart å tyde årstallet på denne ennå, men jeg kan skimte monogrammet til Kong Oscar den andre, så minimum 104 år er den jo.

Neste funn var ett jeg ikke har funnet ut noe om enda. Ser ut som en mynt. Den var tydelig preget av ett brutalt møte med plogen en gang, og nektet å oppgi personalia. Får gi den mer krisehjelp senere.

Tiden for andre gjøremål nærmet seg og tiden for hjemreise like så. Litt bittert når man endelig har funnet en produktiv plass, men man må jo vise ansvar i min alder. Bestemte meg for å returnere på søndag.

Men ett funn til ble det denne morgenen. En aldri så liten hilsen til fra landet med rødgrød og iskrem med guf. En to øre merket med Kong Christian IX sitt monogram . Kong Haakon den syvendes farfar. Klarer ikke å lese datoen ennå, men i og med at han regjrte fra 1863 til 1906 er den nok ikke helt ny.

Og vel oppe ved bilen igjen var min venn golfaren akkurat ferdig med dagens turnering og gjorde det han kunne for å kjøre over tærne mine.

P9190277

P9180263

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter