Vadedag

av | nov 8, 2008 | Søkerturer, Søking i vann | 0 kommentarer

Skjønner ikke hvorfor du gidder. Du kommer ikke til å finne noe verdifullt uansett! Påstanden kom fra en liten gjennomvåt krabat med drypp under nesa. Han sto på veien og betraktet meg, i regnet, der jeg sto et stykke ute i vannet og kjempet med en femtiøring.

Mange gode grunner til å ikke dra på søkertur i dag. Gikk raskt i gjennom dem der jeg lå våken i senga mi sånn ved fortsattveldigmørkttid i morges. Første gode grunn hørte jeg mot vinduet og taket. Regnvær. Gjennombløte plener med innslag av snø kjente jeg ikke var aktuellt. Særlig ikke når gradestokken viste bare et fåtall av de røde gradene. Men regn er ikke noen hindring for litt undervannssøking parerte jeg meg selv. Så da må det bli litt av den type søking da. Bare synd at det ene flyteelementet på flåta mi datt av forrige helg. Har hatt store planer om å reprasjoner hele uka. Ble med planene og kjente at jeg angra på det der jeg lå. Eller kunne jeg bruke det som unskyldning for å bli hjemme? Kunne vel ikke det, går greit uten, selv om det blir litt mer tungvint. Ingen å ha med meg så tidlig på dagen. Tørrdrakt med glidlås på ryggen krever assistanse. Det var en god grunn til å bli hjemme. Eller? Kunne jo bare ta vadebuksene.
Brukte en stund, med trynet tygt plassert i puta, på å argumentere med meg selv. Ett argument slo i hjel alle de andre. Jeg hadde søkefeber av tredje grad. Og når jeg har søkefeber av tredje grad, må den behandles. Og det fort. Vrei meg ut av senga, inn i dusjen og ned i superundertøyet (og en del annet tøy). Fylling av termos og lasting av bil gikk fort.
Bestemte meg for litt ferskvannsjakt i dag. Satte blinklyset til høyre ved første veikryss og satte kursen. Fremdeles mørkt der jeg skar gjennom fjellknatt og knøs, mens vindusviskerne jobbet hardt på utsiden av bilen.
Musikkvalget var enkelt i dag. Det har det forresten vært det meste av denne uka. Kom til å skru på radioen tidlig denne uka og ut av den tøt stemmen til en av min ungdomstids idoler, Alice Cooper. Hvilke minner han vekket. Er vel ikke like imponert over tekstene hans i dag som den gang, men i nostalgiens navn, hvilket trøkk. Gjennsynet resulterte i at veien fra radioen til den lokale cd pusheren ikke ble lang.
Så ferden gjennom norsk natur ble tonesatt av låter som Billion dollar baby, Welcome to my nightmare og andre upassende melodier i dag. Godt å være ung igjen. Å jaggu klarte ikke Herr Cooper å jage bort regnet for en stund også.
Passerte et par andre vann på vei til det utvalgte og bekymringsfyllt betraktet jeg issørpa på dem. Håpet inderlig at mitt vann var fritt for den slags. Heldvis var det det. Litt snørester her og der nede ved vannkanten, men ikke noe is. Tåkete og surt vær, heller ingen hindring. Pakket utstyret ut av bilen og begynte å skifte til vadeklær.
Og da kom regnet tilbake. Inget stort poeng i å putte våte klær ned i vadeklærne så jeg valgte sporten, skifting i bil. Skifting på innsiden av bil er litt av et prosjekt i seg selv og klær i neopren, gjør ikke prosjektet enklere.
Fikk det da til til slutt og ut i vannet bar det. Første signal meldte seg fort og en gammel elgfemøre ble heist opp av dypet.
Steinete bunnforhold gjorde redningsarbeidet veldig tungt i dag. Mangel på flåte og masse metallskrot gjorde det ikke noe enklere. Heldigvis ga regnet seg litt og gjorde det litt enklere å skimte bunnen.
Måtte bare innse at krabaten på veien og med nese med drypp, kom til å få rett. Dagens søkertur kom nok aldri til å bli ført inn i historiebøkene som tidenes største skattefunntur. Smågreit med mynt, en gammel patron og en nøkkel ble det dog. Mye frisk luft og bløte opplevelser ble også satt inn på kontoen min.
Alt i alt, en helt ok dag tenkte jeg da jeg smalt inn Alice Cooper i spilleren og satte kursen hjemover igjen, for tørking av klær og reperasjon av flåte.

PB080001
 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter