Selvdisiplin…

av | okt 31, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 2 kommentarer

..er også en av mange ting jeg ikke er spesielt god på. Lar meg lett friste og like lett rive med. Irriterer sikkert mange og ikke minst meg selv. Men i dag var det lønnsomt å ha det sånn.

Dagen åpnet med en mental gjennomgang av oppgaver av kontormessig art som jeg var fast bestemt på å gjennomføre. Var faktisk så bestemt på det at selv om dagens værmelding varslet om smelting av siste snørester og stor søkersol var jeg helt klar på at kontoret var stedet jeg skulle tilbringe dagen.
Var så smått igang da telefonen ringte på typisk, deterronnysomringerogskalfristedegvis. Og det var det. Har tenkt meg ut å søke litt,vil du være med? Joa, men har ikke tid. Tenkte at vi kan prøve det nye stedet jeg fant forrige uke, du kunne vel tenkt deg å prøve der? Joa, men må få unna andre ting. Ok, jeg drar ut å søker litt hvertfall. Gjør det, får jeg tid, ringer jeg.
Fortsatte med mitt, men kjente jeg slet med så vel vilje som konsentrasjon. Tankene vandret stadig ut til en fin strand og blikket skled stadig ut gjennom vinduet, og til en sol som fjernet siste rest av onsdagens snøvær. Sånn ruslet en times tid avgårde. Kjente jeg slet nå.
Så pep det i telefonen. MMS fra Ronny. Pen sølvring av eldre årgang åpenbarte seg på displayet mitt. Da var det slutt. Ringte Ronny. Er på vei, ikke finn mer, ses snart.
Hev utstyret i bilen og spant avgårde. Rask beskjed til hjemmet. Stikker ut et par timer. Skal du tilfeldigvis ut å søke? Njæææ.
Noen store veier, små veier og bratte bakker senere plaserte jeg min bil ved siden av Ronnys bil. Rask marsj gjennom et skogsholdt og så var jeg fremme. Beundret Ronnys sølvring mens jeg koblet opp søkeren. Hadde ikke mye tid, så her skjedde mye på en gang. Reine artisten. Tror jeg skal finne meg en sånn ring i dag jeg også, men tror jeg vil ha en i gull. Jææ, sa Ronny.
Tretti sekunder senere og jeg hadde min første femtiøre. Ett minutt senere og søkeren ga utslag på sølvpapir. Men det var noe med det signalet. Litt for hardt til å være sølvpapir liksom. Bestemte meg for å grave. Glad for det. En pen liten gullring glippet med øynene da den så dagslys for første gang på mange år. En liten perle var det festet i den også.
Litt hovering ovenfor min venn og dagens oppdrag var utført, men i og med at jeg allerede var der, bevilget vi oss en time til.
Mer smykker ble det ikke i dag. Bra med mynt på oss begge ble det dog. Ronny økte samlingen sin av hårspenner med en, og jeg plukket opp et gammelt sykkelknappen merke.

Pliktene kallet så jeg måtte reise og Ronny gjorde det samme. Rakk å bli enige om at vi skulle prøve en ny tur i morgen. Og det, det gleder jeg meg til.

PA310095 

PA310111

2 Kommentarer

  1. Ole Chr. Fjeld

    hmm, sølvpapir og gullring altså. Hva stiller du søkeren på når du gjør strandsøk da? Jeg har til nå brukt 20. Selv da finner jeg folie.
    (men ikke noe gull :-D)

  2. Per S

    Små gullringer slår gjerne ut som sølvpapir, og omvendt. Jeg setter sjelden disc over 4, men du bør kjenne søkeren din veldig godt før du prøver det. Rundt 20 høres ut som et bra sted å starte.

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter