Og bakom synger skogene

av | okt 26, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Og jeg liker når de gjør det. Fantastisk følelse å befinne seg midt i skaperverket når naturkreftene i form av vind, setter opp hele musikaler. Det fikk jeg virkelig oppleve i går.

Etter en uke med litt søking etter «nårmanharlitttidtiloversmetoden», kriblet det i hele meg etter en skikkelig søkertur på lørdag. Hadde strengt tatt ikke tid, men da Ronny ringte fredags kveld og fortalte på en irriterende måte at han hadde funnet en russisk kopek fra 1879 tidligere på dagen, var løpet kjørt. Alt av «må gjøres på lørdag» ble satt på vent og fredags kveld ble brukt til å glede seg til lørdagssøking.

Tidlig våken på lørdag. Ble liggende å vente på dagslyset, mens jeg lot meg underholde av vinden som prøvde å løsne på taksteinene et par etasjer over meg. Fikk jekket meg ut av senga sånn etter litt, satte over kaffen og gjorde meg klar til dagens tur. Kjente jeg hadde behov for å finne litt eldre ting i dag, så en tur til en gammel husmannsplass ble utpekt som mål for turen.

Hadde bestemt meg for å utnytte formiddagen maksimalt, så mens det fremdeles var tussmørke, ble kaffe, matpakke og meg selv lastet inn i en morgentrøtt bil. Her skulle søkingen starte ved første tegn av dagslys. Litt rolig morgenmusikk ble skviset ut av bilens høytalere, og ikke lenge etter svingte jeg av europaveien og tråklet meg innover en litt humpete skogsvei.

Fremme ved jordet ganske samtidig med dagslyset. Hoppet ut av bilen og slo fast med stor glede at jordets eier hadde harvet det opp, noe som både gjorde søkingen lettere og smilet mitt bredere.

Nydelig opplevelse å befinne seg på et sted som dette tidlig en vindfull høstmorgen. Ble bare stående og nyte lenge. Lyttet til vindkastene som lekte i tretoppene. Så på skyene som jaget over himmelen på vei østover. Slapp tankene løs og lot de slå følge med skyene. Til et sted og til ingen steder. Kjente litt på den trolske stemningen i skogen. For et mektig skuespill. Fikk bare lyst til å legge meg på rygg midt ute på jordet. bare ligge der og la tid og tanker gå, komme og gå igjen. Kanskje komme tilbake ennå en gang, eller la være. Egentlig ikke så farlig. Lytte til vinden og skogens musikalske mesterverk.

Men det kunne jeg jo ikke. Ikke blir det noen søkerfunn av det og litt i overkant vått å ligge på jordene sånn i slutten av oktober, når sant skal sies. Og det skal det jo, sies mener jeg.

Rev meg løs fra tankene mine. Fant frem søkerutstyret og ruslet ut over jordene. My gammelt jernskrot i ett sånt gammelt jorde gitt. Dagens metallsøkere gjør det heldigvis mulig å skille ut det meste av dette, og det var nyttig denne dagen.

Fint lite signal varslet meg om at her burde det graves. Og gravd ble det. En knapp. Ganske moderne til knapp å være. Litt patroner og andre småting ble det også før frokosten ble inntatt på en stubbe. Vindstyrken hadde økt så en liten pekefinger ble plassert oppå brødskiva for å holde osten i ro. Kaffekopp med lokk er også en grei oppfinnelse i sånt vær fastslo jeg, mens jeg betraktet gult løv som ga opp kampen mot vinden.

Sånn ved slutten av frokosten begynte skyene å true med nedslipp av vann. Ikke så langt til bilen, så jeg tok en avgjørelse om å søke til regnet kom. Glad for det nå. Først dukket det opp en liten ring. Hvis du er en liten ring og har blitt overkjørt av traktoren noen ganger gjør det noe med deg. I såpass dårlig forfatning var den, at jeg brukte litt tid på å skjønne at det var en ring. Så dukket det opp en knapp til. Denne av god gammel årgang . En ettøre fra tiden før første verdenskrig var også et greit funn.
Dagens beste funn var nok brosjen jeg fant. Tror i hvertfall at det er en brosje og vil tippe den kan være fra attenhundretallet en gang. Får la ekspertene se på den. Skulle det være noen lesere der ute som kan hjelpe meg med identifiseringen, så gjør gjerne det.
Nå begynte derimot vinden å true med å kaste greiner på meg, så jeg puttet brosjen ned i en boks med bomull og returnerte til heimen for å beundre uværet fra riktig side av vinduet.
PA250076

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter