Kjedet meg litt i dag

av | aug 14, 2008 | Søkerturer, Søking i vann | 0 kommentarer

så når klokka nærmet seg sånn litt utpå kvelden foreslo kona at det var veldig på tide at jeg tok meg en tur ut med søkeren. Foreslo det i et toneleie som fortalte meg at her var det bare å komme seg avgårde. Ikke for det, jeg pleier ikke å være så vanskelig å be ellers heller. Grei sånn.
Har hatt litt lyst til å søke i vann en stund nå, så jeg fant frem undervannssøker og vadebukser. Pleier ikke å søke i vannet når jeg er alene, men tenkte at hvis jeg holder meg på grunna så går det vel bra.
Tok turen til min barndoms strand. En pliktoppfyllende far var opptatt med å sette sine to sønner inn i gleden ved å fiske, men ellers var området folketomt. Jeg spurte pent om det ville forstyrre dem at jeg vasset litt i vannkanten. Ingen problem sa far, men det var før jeg hentet utstyret mitt. Når en i overkant pæreformet person, ikledd en litt for trang vadebukse og ukledlige høretelefoner, utstyrt med en flytene kasse, metallsøker og et langt scoop velter ut i vannet i all sin prakt, skjønner vel de fleste at alt håp om mer fisk er et tilbakelagt stadium. Noen tapre forsøk ble gjennomført før familien ga opp og rettet oppmerksomheten mot min metallsøking. Jeg pekte på høretelefonene, rullet med øynene og ristet på hodet ute fra vannet. Det virker alltid. Ikke lenge etter hadde jeg området helt for meg selv. Familien var på vei hjem og fisken på vei til ett vann i nærheten.
Så vadet jeg rundt for meg selv da, mens sjelefreden senket seg sammen med skumringen. Så utrolig vakkert. Lite som er så pent som kveldslyset på denne årstiden. Så stemningsfullt ble det at jeg glapp scoopet og glemte helt at jeg var iført vadebukser og ikke tørrdrakt, da jeg bøyde meg ned for å hente det igjen. Spiller ingen rolle, den genseren tørker nok igjen.
Litt funn ble det også. Litt mynt og en liten barnering. Hadde mange fine signaler jeg ikke fikk tid til å grave på denne turen, så jeg kommer snart tilbake. Vel hjemme vurderte jeg om jeg skulle kjede meg litt igjen, men valgte heller å skrive dette.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter