Det triste med å reise bort..

av | jul 3, 2008 | Anmeldelser, Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

..er jo at det er så mye å ta igjen når man kommer hjem igjen. Og det går utover tiden opprinlig avsatt til metallsøking. Nå er jo mye av arbeidet mitt relatert til metallsøking, både for meg og andre, så jeg skal vel ikke klage. Men det er godt da, å klage litt mener jeg.
Fikk inn en ny «top of the line» søker i går. Så dagen gikk stort sett med til teoretiske studier av bruksanvisninger og erfaringer fra metallsøkerkollegaer world wide. Internett er fint. Setter meg alltid inn i maskinens finesser før jeg i det hele tatt skrur den på.
Søkere fåes jo i alle varianter, priser og med alle mulige og nesten umulige justeringsmuligheter. Alt etter hvor de skal brukes og hva de skal brukes til å finne. Har desverre møtt alt for mange gjennom årene som har kjøpt alt for avansert maskin som første søker. Så står de der da, etter første dag, med to korker i hånda og et hode som ser ut som det har tilbragt det meste av dagen på innsiden av et flipperspill. Drømmen om de fine funn er knust. Stranden ser ut som strendene i Normandie for noenogseksti år siden, og søkeren havner i skapet og blir der. En flott hobby er avlivet før den fikk tjangs til å fødes. Når du er ute å søker er det for å finne noe, ikke for å finne ut av grunnbalansering mot forskjellige jordsmonn. Det kommer etter hvert. Prøver meg på litt fisking av og til, og jeg vet at det er mer morro å få fisk enn å bruke dagen på å løse opp snørebacklæsjer inne i snella.
Nå var det jo ikke dette jeg skulle skrive om i dag, men ble som vanlig revet litt med. Hvis det er noen av dere som er intressert i det tekniske rundt søkere, ta heller kontakt, så skal jeg svare så godt jeg kan. Et par råd til dere som tenker på å prøve seg på denne hobbyen, tar jeg allikevel med til slutt. 1. Kjøp en grei, enkel allroundsøker til å begynne med. Dog ikke en lekesøker. Du får en helt ok søker til to tre tusen (jeg brukte en sånn i flere år før jeg avanserte). Er du litt ivrig med denne, har du fort tjent den inn igjen og du kan da avgjøre om dette var hobbien for deg og eventuellt avansere til en dyrere søker. 2. Kjøp av en forhandler som har tid til å forklare deg det du lurer på og vet hva han prater om. 3. Kjøp av en forhandler som brenner for hobbyen.
Vel, uansett. I dag var det tid for å prøve det nye vidunderet. Visste allerede i går at dette ville bli en varm dag, så jeg bestemte meg for å passere postkassa før avisbudet. Det skar seg, men var tidlig oppe og avgårde. La turen til et friområde ikke så langt unna.
Temperaturen lå allerede på lurt å drikke en halv liter vann nivå, da jeg kom frem. Maskinen ble startet og her var det mye morsomme lyder og muligheter. Nå var jeg glad for at jeg hadde brukt tid på det teoretiske i går. Mange års erfaring ble også regnet inn på plussiden.Søkeren skuffet ikke. Fungerte akkurat som forventet. Helt nydelig. Gleder meg villt til å utvikle dette vennskapet videre.
Når jeg er ute for å teste nye søkere, er jeg ikke så opptatt av å finne noe. Det viktigste er da å bli kjent med søkeren og finessene dens. Eventuelle funn blir regnet som bonus. Og litt bonus ble det i dag. Ikke noen smykker, men greit med mynt. Tror også landsforeningen for slitne teltplugger (LFST) hadde generalforsamling der i morges, for en hel delegasjon av dem slo følge med meg hjemover igjen.
Solen steg fort, og med den varmen. Området fyltes raskt opp med badegjester og klegg, så jeg ga meg ganske tidlig i dag. Men, har en avtale med min nye venn i morgen tidlig. Og i følge værvaslerdamen bør vi slå avisbudet, hvis vi skal ungå smeltedøden.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter