Et håp om snarlig metallsøking

av | mar 3, 2010 | Søkerturer, Søking i vann, Søking på land | 7 kommentarer

I helgen ble jeg litt trist inne i hele meg selv. Snøen lavet ned på nytt, og alt var bare fylt av tristhet for en lengtende metallsøkerentusiast. At garasjetaket begynte å bli litt svai i ryggen og snøfreseren ikke ville starte, hjalp heller ikke noe på humøret. Var våren og metallsøkersessongen 2010 avlyst?  Jeg begynte seriøst å lure. Dog startet freseren til slutt, og garasjetaket ble også avhjulpet med store mengder snø, men det hele kjentes veldig deprimerende.

Men i dag hadde mye forandret seg. Solskinn og dryppende tak, var nøyaktig det jeg trengte nå. Utrolig hva slikt gjør med humøret. Litt kaldt om natten ennå, men dagens påskelignende vær gir så mye håp om at atter en søkersesong kan bli en realitet.

Måtte bare ned til nærmeste strand og sjekke snøsmeltingens gang. Kastet meg selv inn  i bilen og dundret nedover mot fjorden. Tørre veier med litt fuktighet i kantene  der snøen så vidt begynner å smelte, kombinert med Willie Nelson på spilleren og Statoilkaffe i koppen. Ja, da  er livet på vei i riktig rettning igjen omsider. Var nok ikke bare jeg som følte det slik i dag. Et par telefoner fra andre ivrige søkeentusiaster ble også motatt på turen. Koslig det.

Og  hvilket syn som åpenbarte seg da jeg sklei inn på parkeringsplassen. Mellom to snøfonner så jeg et isfritt stykke fjord som smilte mot meg  i all sin prakt. Så  godt det var å se den igjen i slik en tilstand. Måtte bare klatre over snøkanten for å sjekke om bar strandkant kunne skimtes, og det kunne det. Dog ikke så mye av den, men nok til å gi håp. Litt frossen og hard for graving ennå, men dette går vegen.

Strengt tatt hadde det ikke vært umulig med et lite sjøsøk, hvis jeg hadde orket å slept alt utstyret gjennom snøen. Men i og med at min kjære favorittvannsøker for tiden er møkk lei norsk vinter, og befinner seg i Texas, var det ikke noe poeng i å dra resten av utstyret ned til stranden.

Må vel komme med en liten forklaring på min kjære Fisher CZ-21 reiselyst. Det hele skyldes en genistrek fra Fisherfabrikkens side. De sendte nemlig ut et tilbud til alle som har kjøpt CZ-21 for over et år siden om gratis sjekk, justering og oppdatering av søkeren sin. Dette har ikke noe med genistreken å gjøre. Dette har bare med en  helt fantastisk service å gjøre. Genistreken ligger i at de gjorde det i vintersesongen. Så når sesongen endelig er her, står jeg klar, og møter sjøsøkereventyrene,  med søkeren topp justert og god som ny. Fantastisk service.

Uansett så var det helt ubekrivelig vakkert å se utover en strand som solen var i gang med å klargjøre for en ny sesong badegjester. Til og med mennesker skimtet  jeg  i det fjerne, sittende mens de koste seg borte på stranden i vårsola.

 Og hvis ikke værdamene skulle ombestemme seg, så burde det ikke være mange dagene til jeg, og metalldetektoren min, er i gang med å avsløre denne strandens skjulte hemmeligheter.

7 Kommentarer

 1. Per S

  Ja, kansje det. Noe sånt hadde vært usedvanelig artig å finne 🙂

 2. Jimmy

  Ja..er flere som håper på det. Jeg bruker en litt annen detektor en deg, (dere) og det er flere som bruker samme type detektor som meg som nå seriøst begynner å få abstinenser etter å bruke detektorene sine i skog og mark.

  Tenkte på deg når jeg red i snøen gjenom ett skogs område og ble fortalt at her lå det engang både det ene og det andre. Ligger sikker noen skatter der der som venter på deg der langt nede under snøen 😉

 3. www.Detektor.no

  Ja dette meteorittnedslaget er veldig interessant. Det slår ned tusenvis av meteoritter hvert år, men de er vanskelig å finne igjen. Ta vare på alle mystiske steiner som slår ut på metalldetektor. Det kan være en verdiful meteoritt. Jeg har laget denne internett siden som beskriver vanlige kjennetegn for meteoritter:

  http://www.detektor.no/subdet160.htm

 4. Per S

  Takk for det Jimmy. Ja nå får våren komme og værmeldingen gir litt håp om det endelig. Og skattene som ligger der, skal jeg nok snart få hentet 🙂

 5. Per S

  Takk for linken Severin. Informativ side du har der

 6. Jon Åge Ellefsen

  Flott link ang Meteoritter,hvem vet,kanskje det dukker opp en sånn en gang:-)) Tydelig at Østfold er en «hotspot» ihvertfall.

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter