Så var den sommerferien over

av | aug 4, 2009 | Søking på land | 1 kommentar

P7310207Sommerferien 2009 har nå gått over i minnenes rekker. For meg i hvert fall. Greit med alt som er unnagjort. Var meg en tur nede i Hellas og koste meg med det. Etter jeg kom hjem har jeg ikke kost meg fullt så mye med regnværet. Fått unna en del andre ting som kona har ment er viktigere enn metallsøking . Ser nok at vi har en interessekonflikt med tanke på hva som er viktig her i verden, men siden været var som det var, har det vært greit å få unna en del av hennes prioriteringer. Har også en ny metallsøkerturbil under klargjøring, så jeg har fått litt tid til mine saker også. Viktig det.

Dette har jo gått ut over søkertiden dessverre, men døgnet har jo bare 24 timer for en stakkars skattejeger også. Det burde kansje noen få gjort noe med. Samtidig som de gjør noe med det norske sommerværet. Da kan de jo fikse to umuligheter på en gang, mener jeg.
Tidlig lørdags morgen derimot, på vei til en nødvendighet, så jeg noe som jeg ikke hadde sett på en stund. Hadde akkurat katet øynene en rask titt ut av vinduet, da jeg oppdaget den. Oppe på himmelen var den, stor og gul var den, og god stemning lagde den også. Sola gitt.
Ingen tid å miste. Formiddagen ble omprioritert der og da. Lappen med: «Er ute å gjør noe viktig. Snart tilbake», ble strategisk plassert på stuebordet. To skiver med pålegg jeg ikke husker hva var lenger, sklei ned på høykant. En overlykkelig søker ble sluppet ut av skapet sitt, og avgårde bar det.
Bestemte meg for en godt oversøkt strand i østerled. Pleier å være bra med badegjester der, men grunnet årets vær, hadde jeg vel ikke de store forhåpningene denne morgenen. Spilte ingen rolle. I samme øyeblikk som bilen rullet ut av gården og The Higwaymen dro i gang de første strofene av «Desperados waiting for a train», var søkerstemmningen inne for fullt. Hva hadde jeg egentlig kastet bort den siste tiden på?
Solstrålene blinket i sølepyttene fra gårsdagens regnvær og kornaksene nikket forsiktig til meg, der vi skar gjennom den norske naturen. Så utrolig vakkert dette landet er når det smiler til deg en solfylt morgenstund i august. Tankene gikk til årets Hellastur. Klart det er deilig med sydenstrender, solfylte og varme dager, god mat og nok Raki. Elsker det, men vakrere enn Norge på dager som dette. No way.
Vet ikke helt hvem som var mest ivrig, søkeren eller meg, men vel fremme ved dagens mål løp vi nesten om kapp ned til grassletta. Joggesko var ikke noe lurt valg, slo jeg fast mens jeg kjente vannet sildret inn i det gjennomvåte, ikke helt nyklippte gresset.
Med spaden i den ene hånda, nyjustert metallsøker i den andre og noe som kjentes ut som Titanic på beina, var dagens søk i gang.
Hadde nok ikke vært overbefolket her i sommer. Noe som en av de lokale morgenfriske hytteeierne bekreftet, samtidig som han allikevel var nede for å ønske meg velkommen tilbake. Det første signalet kom dog fort. I og med at det var en en tiøre var det nok ikke noe som var lagt igjen i år. Neste signal avslørte et kronestykke fra forrige kongegenerasjon. Litt mer mynt ble det også, før det var tid for en liten pause.
Satte meg nede ved vannkanten og bare nøt morgenstemmningen og resten av statoilkaffen min. Satt helt stille og bare kjente freden, og gleden over å være ute igjen, fylle meg i en nydelig blanding. Var faktisk litt glad for at jeg ikke hadde vært ute på en stund. Ting og stemninger blir lett vaner og selvfølgeligheter. Men denne morgenen fikk jeg virkelig fyllt meg med stemning igjen. Regner med at det sikkert er mange andre hobbier som gir de samme følelsene. Tenker på hobbier som fotografering, fiske, jakt og andre naturrelaterte hobbier. Men for meg er det dette det dreier seg om. Billig hobby som gir så utrolig mye tilbake.
Vel, på tide å komme igang med søkinga igjen. Prøvde meg litt lengre bort nå. En del søppel, men også litt mynt. Ingen spennende funn denne lørdagen. Fikk nøye meg med en neve mynt. Gjør ikke så mye. En del av greia det også. Spenningen om hva du kommer til å finne. Og det var bare så godt å jakte igjen.
Avsluttet dagens terapitur og satte kursen hjemover igjen, for å jobbe litt mer på søkerbilen. Et lite tips i så måte. Ikke laker noe som helst i nærheten av et bjørketre.

P8010208

1 kommentar

  1. Anonymous

    Flott skrive! Har to søkarar sjølv og er alt for lite ut. Fekk lyst til å ta ein tur no!

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter