En liten filmanmeldelse

av | nov 6, 2008 | Anmeldelser | 0 kommentarer

Mye rart man skal drive med, nå også som filmanmelder, men det er en grunn til det.
Etter mitt siste innlegg om søking i vann, har jeg fått mange spørsmål og mail om denne formen for skattejakt. Forsåvidt ikke noe rart i det. Mye å finne der ute i vannet og det gjør det også mulig å søke det meste av året. Sistnevnte betyr mye for en ihuga skatteleter som lever her oppe, i furet værbitt.
Perioden fra nå og et stykke utpå neste år, med frossen grunn, oppleves som fryktelig lang. Og vel så det. Selvførgelig kan man bruke tiden til ivrig bruk av det lokale bibliotek og internett på jakt etter nye jaktmarker til neste sommers bruk. Men savnet etter en skikkelig metallsøkertur gir grobunn for såvel bitterhet som snev av mannevondhet. Dette savnet klarer hverken tykke skjeggete menn i rød drakt, eller nyttårsraketter, å gjøre noe med.
Sjøen derimot fryser sjelden til på mine kanter. En god tørrdrakt (evt. vadebukser) og sjøsøkerutstyr derimot gjør sitt til å korte ned vinteren. Klart vann og gode funn bidrar også med sitt.
Min gode venn og søkerkammerat gjennom mange år, Gary, lager metallsøkerfilmer. Sammen med Gordon fra England og Pat fra USA har de akkurat kommet ut med en vannsøkerfilm. I denne filmen følger vi gutta på jakt etter spennende funn i elv og sjø, både i England og i Norge. Hvor ofte kommer det filmer som viser metallsøking i en norsk fjord?
Fine funn gjør gutta også. Alt fra edle metaller til totusenårs gamle mynter. Dette sammen med flotte naturbilder og mye humor gjør filmen veldig sebar. Gordon som er så opptatt med søkingen, at han glemmer at de lager film, og ganske enkelt forsvinner. Eller Gary som får krampe mens han prøver å få på seg tørrdrakta.
Filmen tar ikke opp instillinger av detektorer og den slags tekniske ting. Det den derimot informerer veldig bra om er nødvendig utstyr, hvor det er lurt å søke, søketeknikk i vann og ikke minst sikkerhet. Alt dette gjort på en måte som aldri gjør filmen kjedelig. Her er det ikke trist teori, men gutta som demostrerer i praksis.
Alt i alt 110 minutter fullspekket med nyttig og morsomt innhold. Filmen er i utgangspunktet ikke beregnet for det norske markedet, og er av den grunn ikke tekstet. Men gjengen prater lettforståelig engelsk, så det burde ikke være noe problem for de fleste.
Hvis det er noen som er interessert i denne filmen, så får dere ikke tak i den på den lokale videosjappa. Jeg har derimot noen eksemplarer for salg, og prisen er 300 kroner. Mailadressen min finner dere ut på venstre side.
Til slutt vil jeg bare gratulere Gary, Pat og Gordon med atter en flott film. Well done guys.
Fremdeles ikke overbevist. Trykk på bildet under, og se en liten smakebit.

swh_cover-gordon

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter