Tilbake til gjørmebadet

av | okt 10, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Noen uker skjer det litt for mye av ting som ikke skal skje og det tar bort tiden til det som skulle skje. For meg skulle det skje mye mere metallsøking enn det som skjedde, fordi det skjedde så mye av det andre.

Og det skaper savn. Dagene blir kortere og sesongen går mot slutten. Men det kan komme mange fine søkedager før det er slutt for i år, og prøver å trøste meg selv med tanken på det. Flere påfølgende dager hvor ting kommer i veien vanskeligjør derimot selvtrøstingsforsøkene. Hvem i all verden kan gå rundt å tenke på at det er akkurat på denne tiden av året vinterens vedforsyning dukker opp. At den er så dårlig til beins at den må bæres ned i kjelleren, gjør heller ikke godt. Verken for humør eller rygg.
Nei, dette blir sytete. Tid for annet. Min venn og personlige musikkpusher Hans Fredrik hadde klart å fremskaffe et par skiver med Guy Clark tidlig denne uken. Imponerende hva denne mannen kan framskaffe. Hans Fredrik altså, ikke Guy Clark. De skivene snurrer og går i bilen 24/7. Jeg nyter til høytalerne blør. For en poet. Guy Clark altså, ikke Hans Fredrik. Fantastiske tekster. Man blir rent revet med til tider.
Fakisk så revet med at jeg plutselig i da oppdaget at ved nærmest en feiltagelse befant meg i nærheten av mandagens gjørmebadested. I og med at jeg allerede var der, hadde litt tid til overs og søkerutstyret lå bak i bilen, bestemte jeg at det var tid for et aldri så lite gjørmebad igjen.
Brukte litt tid på skifting til gjørmesvømmeklær og så var det bare å hoppe uti. Lett regn bidro ikke til at det ble noe tørrere. Mye søppel, så jeg satte diskriminasjonen høyt og gikk i gang. Støvlene mine satte seg godt fast i gjørma, så det gjaldt å prøve å unngå for lang stillestand under hver oppgraving.
For å spare tid, sjekket jeg ikke myntene etterhvert som de kom opp til overflaten. Hev dem bare ned i medbragt bøtte. Sparte mye tid på det.
Vi hadde nok tatt godt for oss på mandag, men en del mynt ble det i dag også. Antall og verdi har jeg ikke oversikt på akkurat nå. Har derimot en bøtte og den er det greit med mynt og søle i. Får sjekke og vaske dem ved første anledning. Kvelden i kveld gikk med til rengjøring av søker og graveredskaper nemlig.
Atter ett aspekt ved denne fantastiske hobbyen. Gleden ved igjen få leke i barndommens søle. Tenk på det. Var det ikke en fin følelse den gang for lenge siden….. Tillat deg en gang å oppleve den følelsen igjen. Du fortjener det. Frister jeg deg? Fint
PA100030

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter