Mystisk bil og gjemt fotballslette

av | sep 13, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Traff en gammel bekjent tidligere denne uken. Visste han hadde en ganske stor bondegård som jeg har hatt lyst til å prøve en søker eller to på ganske lenge. Var ikke sen om å be om tillatelse. Ingen problem sa den hyggelige mannen.

Dette med tillatelse er viktig . Jeg søker aldri på privat område uten å ha grunneiers tillatelse, være seg innmark eller utmark. Har aldri opplevd å få nei når jeg har spurt. Men det jeg derimot ofte har opplevd, er masse gode tips om hvor det kan være lurt å prøve lykken. Ikke noe unntak denne gangen heller. For ca hundre år siden var det en slette i skogen som var blitt brukt som bygdas første fotballbane var dagens tips. Problemet var bare det at hele område var blitt jorder og ingen husket lenger sikkert hvor denne sletta hadde ligget. Spennende, veldig spennende tenkte jeg. Denne sletta må jeg finne ut av hvor en gang har vært.

Tok meg et par turer oppom strøket for å bli litt kjent. Digitalkamera og gps har sine faste plasser i bilen, så bilder ble tatt og kartposisjoner notert. Sene kveldstimer ble utnyttet på nettet for studier av kart, flyfoto og gamle bilder. Fant faktisk noen gamle bilder av staute fotballspillere på nevnte slette anno 1910. Ofte er det mye hjelp i internetts resurser, men ikke denne gangen desverre. Ivrig bruk av traktor og plog gjennom de siste hundre år hadde fjernet alle referansepunkter. Her var det feltarbeide som gjaldt.

Kjente jeg var litt i overkant lite interessert i å skille ansiktet mitt fra puta i dag tidlig, men fikk det da til om dog litt senere enn vanlig. Noen morgenplikter senere var jeg klar til litt feltarbeide før ettemiddagspliktene krevde min oppmerksomhet.
Ved tolvtiden dro vi avgårde. Et lite utvalg søkere, spader, kaffe og I. En kort kjøretur og ikke mange sanger jeg klarte å ødlegge ved å synge med senere, var vi fremme. Bestemte meg for bare å få ett overblikk i dag. Det betyr i praksis at man søker på kryss og tvers over området for å registrere spor etter hvor fotballsletta kunne ha gjort av seg.

Metall var det nok av, men stort sett bare rusten spiker og annet skrot. Gikk nok noen kilometer i dag. Deilig høstvær gjorde det hele til noen fine timer og kilometer. Timene gikk som alltid, alt for fort.

Hadde vel akkurat begynt å tvinge meg selv tilbake mot bilen da jeg fikk ett nydelig myntsignal. En pen ettøring fra den gang vi måtte dele konge med Sverige kom krypende opp av mitt nygravde hull. Oscar 2, 1897. God følelse å stå med en mynt i hånden som etter all sansynlighet har ligget over hundre år i bakken.

Fortsatte i retning bilen og fikk enda et sterkt og klart signal. Frem med spaden. Skjønte fort at dette ikke var noen mynt, for dette funnet lå dypt. Helt riktig, ingen mynt. Opp av bakken kom en bit av en kobberplate. Mer søppel tenkte jeg, men gnei av den verste møkka, sånn for sikkerhets skyld altså. Det var noe på plata, fortsatte å fjerne møkk, og omrisset av en bil tredde frem. Noe sånt har jeg aldri sett før. Bilen på plata ser ut som den kan være av amerikansk opprinnelse, fra siste halvdel av førtitallet en gang. Har ikke peiling, men mistanken min må bli at dette må være noe som er blitt brukt i fremstilling av trykksaker, fotografier eller lignende. Tips mottas med takk.

Fant nok ikke fotballsletta i dag, men begynner å få en mistanke om hvor den kan ha gjemt seg. Og for å si som Arnold: I’ll be back

P9130361

P9130366

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter