Grei formiddag

av | sep 28, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Blitt en del bondegårdssøking denne uka også. Gjelder å passe på før jordene er nysådde igjen og bøndene ikke er fullt så begeistet for at ivrige skattejegere graver opp frøene de akkurat har lagt ned .

Jordesøketurene denne uka har resultert for det meste i fin mosjon og store mengder frisk luft. En og annen mynt både fra tidlig i forrige århundre og sent i århundret før det, har det dog blitt.
I går ettermiddag mens jeg satt å beundret en pen ettøre fra 1885, som forøvrig var det mest spennende funnet fra morgenens jakttur, begynte telefonen å ringe igjen på typisk, det er Ronny som ringer og vil ut å søke vis. Han var klar for revansje fra forrige helgs smertelige nederlag og han var klar for det akkurat der og da. Jeg var desverre veldig forhindret og prøvde å forklare dettte. For å ikke tape ansikt og bli stemplet som feig, foreslo jeg en tur i dag i steden. Forslaget ble godtatt under tvil og vi ble enige om å møtes ved ti tiden.
Ronny har alltid stor omtanke for sine medmennsker. I redsel for å gå tom for colabokser til dagens tur, hadde han valgt å drikke andre ting i går kveld. Så da jeg ringte han kvart på ti i dag, var han forsåvidt klar, men lurte på om jeg kunne ta meg av kjøringen. Ingen problem og et kvarter senere var han og utstyret hans (inkludert colabokser) lastet inn og vi rullet østover. Store ord og mye ubegrunnet selvtillit ble fremvist fra begge sider på dagens transportetappe.
Bestemte meg for å spille høyt i dag. Hadde ikke noe valg følte jeg. Dette var et badeområde som var gjennomsøkt mange, mange ganger før, så jeg valgte å søke grundig og sakte i et veldig forsøplet område. Alle signal skulle graves og sjekkes. Fullt oppmerksom på faren om at jeg risikerte å bruke dagen på graving av kork og søppel. Tok sjansen og valgte en liten søkercoil til dagens jakt.
Halvtimen etter hadde min konkurent plukket en del mynter, mens jeg var den ikke fullt så stolte eier av en stor pose søppel. For sent å skifte taktik så jeg fortsatte med søppelgravingen min.
Fikk lønn for det valget. Akkurat ferdig med å irritere meg over atter ett sølvpapir, og fikk et nytt signal helt inntil der sølvpapiret hadde befunnet seg øyeblikket før. Sikkert en del til av det nettopp arkiverte sølvpapiret slo jeg fast. Men har man bestemt seg for å grave alt, så har man. Stusset litt på at dette hørtes ut til å ligge litt dypere. Sølvpapir var det heller ikke, men gull. Snakker ikke her om gullpapir. Neida, en søt liten gullring blunket til meg fra ti centimeters dyp.
Løftet den forsiktig opp, tørket varsomt av den, sjekket stempelet som viste 585. Bare en ting å gjøre i den slags situasjoner, The dance.
The dance er et lite seiersrituale ved funn av gull. Velkjent av skattejegere verden over. Såpass kraftig ble utøvelsen av ritualet i dag, at Ronny kom over for å vise sin åpenlyse misunnelse.
Bare å stå på videre etter en rask colapause med bedundring av gullring. Nå begynte myntene å dukke opp også. Både moderne arter og noen av litt eldre årgang. Før jorden fremviste atter en gullring. Litt større og litt finere enn den forrige. På tide å finne frem danseskoene igjen. Ikke lenge, for her skulle det høstes mer godis. En gjeng nyskjerrige unger iført fotballsko og neser med drypp ble høflig, men bestemt fortalt, at lange forklaringer om hva vi drev med var det ingen tid til i dag.
Nesedrypperne ruslet tilbake til fotballspillet sitt, og vi fortsatte med vårt. Hørte såvidt Ronny mumlet noe om at nå det var hans tur å finne et smykke, og det gjorde ikke noe om det bare var sølv, mens han plukket opp nok en femtiøre.
Ble heller ikke noe sølv på Ronny i dag. Det var det jeg som fant. Artig lite stjernetegn. Min venn fant derimot ikke mindre enn fire flaskeåpnere. Så nå ser jeg ikke bort fra at fremtidige og medbragte colaer vil bli servert fra flaske.
P9280016

P9280017

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter