Noe skal man jo ha å lure på

av | aug 14, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Våknet opp til en vepsefri morgen i går. Ga vel ikke de store utslagene sånn rent mentalt, men uvant og gledelig var det jo. Det som derimot ikke var gledelig og overhodet ikke uvant, var været. Regn. Hadde planlagt søketur på kvelden med noen venner, men nå så dette heller dårlig ut. Været kan jo forandre seg tenkte jeg, ingen grunn til å avlyse ennå, og slo meg til ro med det.

Og været forandret seg. Fra regn til mye regn utover dagen. Kjente at tvilen var på stadig oppadgående. Like før den nådde nye høyder og jeg kjente at tiden for avlysning var nådd, sluttet det plutselig å regne. Ikke helt konsekvente de norske værforholdene, men greit nok. Jeg dro og møtte mine venner, og sammen kjørte vi mot fjorden for et lite søkerforsøk. Mørke skyer hadde ingen effekt på fornøyde smilerynker. Dog fikk vi en liten skur på vei nedover, uten at vi lot oss skremme nevneverdig av den.
Det tidligere nevnte, unge talentet var med og etter å ha satt han inn i finessene for å søke på saltvannsstrender, satte vi i gang. Igjen morro å se unge mennesker som tar ting fort. Søking ved saltvann kan nemmelig være en utfordring. Mineralisering og grunnforhold kan fort få en metallsøker til å leve i sin egen fantasiverden. Men talent er talent, så det var ikke noe problem og etterhvert begynte funnposen hans å fylles med mynt.
Til og med solen tok seg tid til en tur for å smile litt til oss på sin vei ned i vest. Og vi smilte alt vi kunne tilbake.
Blandingen av venner, sol, uværsskyer, en nydelig strand og skip som gled stille nedover fjorden lagde en flott kveld for oss alle. Ikke all verden av funn, men pytt pytt. Og til mine venner vil jeg bare si, takk for en fin tur.
Så var det dagens lille mysterium da. Vel hjemme, ble jeg sittende å se over dagens bilder. La plutselig merke til det. Badeflåten. Den er på forskjellige steder på de forskjellige bildene. Tenkte først at det kansje var to av dem, men det virker ikke sånn heller. Er nemmlig borte på det ene bilde. Kansje den lå og drev. I tilfellet på tvers av bølge og vindretning. Aner ikke, men noe skal man jo ha å lure på, så da så.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter