Men vepseproblemet var ikke løst

av | aug 12, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Telefon fra nabohuset i går tidlig. Åssen går det med vepsen? Det går bra, den er død, svarte jeg kjekt. Mulig det, men da er det kommet mange til begravelsen, smalt det fra den andre enden.

Mannen fra vepseutrydningsfirmaet hadde gjort jobben han. Ikke en levende gulsvart sjel igjen der. Men to meter lenger bortpå veggen derimot, var bolet vi ikke hadde sett sist. Og der var det liv. Jevn strøm av de gulsvartstripete, med mord i blikket og ondt i sinne, ut og inn av veggen. Ny telefon til gutta med insektsprayen. Vi kommer i morgen.
Fikk meg en liten gjørmejakttur i går kveld. Kombinasjonen lettere vær og litt tid til overs ga muligheter. Tok meg en rask tur til min barndoms strand. Hadde glemt williemusikken min hjemme, men Willies gode venn Kris Kristoffersen gjorde en kjempeinnsats for å dekke opp savnet.
Vel fremme rakk jeg akkurat ti minutter søking og innsamling av noen få mynter, før en ny regnbyge gjorde alt for å ødlegge dagens jakt. Jeg tok en taktisk tilbaketrekking til bilen. Nektet derimot å forlate parkeringsplassen og etter et kvarters tid forstod nok regnet at jeg ikke hadde tenkt å gi meg. Det dro videre, mens jeg klatret ut av bilen igjen for litt mer søking. Til og med solen stakk innom. Og med den, endel mennesker.
Tunet søkeren og satte igang i det våte gresset. Litt mynter og en tom patronhylse fant veien til funnlomma mi. Var akkurat i gang med oppgraving av noe som viste seg å være en gammel leverposteiboks, da det dukket opp noen venner som luftet hund. Alltid koselig å skravle litt, så tid ble bevilget til hyggelig prat. Rakk ikke noe særlig mer søking, men fikk med meg litt mer mynt, ett navnskilt og en ring i størrelse barn.
Ps. Mannen med den hvite drakten dukket opp i dag tidlig. Opp på veggen med han og spraypumpa hans. Ikke lenge etter stupte død veps mot bakken. Problem løst? Ikke helt. Under beundring av vepsemannens arbeid , og en massegrav med død veps, oppdaget vi en gjeng som fortsatt var i live. Levende veps sa eksperten, jordveps. Ganske riktig, inne i hekken fant vi et bol til. Farlige sa vepsemannen og smilte lurt, mens han ladet en ny spraypumpe. En halvtime etter var jordvepsebolet omregulert til et tidligere jordvepsebol. Og jeg, jeg håper jeg slipper å skrive mere om vepseproblem i år.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter