Det var deilig å være norsk i Danmark…

av | jul 1, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

… i år også.

Var nedover i fjor og det ga mersmak.

Samlet sammen familien, metallsøkerutstyr og årets samling av danske myntfunn og satte kursen mot Larvik. Her skulle den nye Superspeed 2 prøves ut. Larvik – Danmark på under fire timer. Båten skuffet ikke. I seksogtyve knop skar den gjennom fem meters bølger og kuling, uten at det ga nevneverdig lange køer på toalettene.

Kort stopp hos den lokale købmannen for bunkring av god mat og ditto drikke, før vi landet i et fantastisk sommerhus, to hundre meter fra milevis med fantastiske søkestrender. Fikk ikke tid til å telle sauer denne kvelden, men danske gullringer og andre smykker fulle av sand, telte jeg desto flere av.

Morgenen etter var jeg oppe før de danske wienerbrød hadde rukket å bli svidd i ovnen. Ikke mange øyeblikkene etterpå sto jeg og søkeren på stranden. Noen få øyeblikk til å søkeren var ferdig grundbalansert, justert og klar for den første kilometeren. Ikke et pip. Ny kilometer i fullstendig taushet. Hadde jeg husket å skru den på tro? Joa. Virker den da? Norsk mynt opp av lomma for testing. Joa. Kunne jeg ha funnet alt av interesse i fjor? Neia. Fortsatte å gå og gå og gå, og så kom det første pipet omsider. Dansk kronestykke ble tatt som gissel. Og så senket stillheten seg igjen. Mysteriet ble oppklart av en infødt jeg traff litt sånn etterpå. Kraftig pålandsvind gjennom vinter og vår hadde byggd på stranden ca en meter med sand. Jeg var rett og slett for tidlig ute. Teorien stemte, prøvde igjen rett før hjemreise og da begynte det å ta seg opp. Men smykker ble det ikke denne gangen.

Så fikk man heller stille seg inn på turistfrekvensen. Uka gikk til fisking og bading, utflukter til sommerland og dyreparker, og betraktlige inntak av fantastisk mat og drikke til priser som ikke engang gjorde vondt i lommeboka . Ekspedisjon til favorittkiosken ble også arrangert. Der serverer de pølse i brød som måler hele 50cm, og is med ti kuler og guf til førti kroner. Bestilte pølsa med det hele, noe som resulterte i snev av mageknip og ikke plass til is. I grunnen greit nok. Stor kjeks med 10 iskuler og guf er ikke bare lett å spise. Det erfarte minstemann noen dager før i et tappert forsøk. Da var nemlig både han, familien hans, fortauet og alt annet i umiddelbar nærhet nedklint av is i alle farger og smaker. Og det var før han var rukket halveis i forsøket.

Uka gikk så alt for fort og like plutselig som alltid, var det tid for hjemreise igjen. I fjor mens vi ventet på ferga hjem, rakk vi litt bilkjøring på stranden (lovlig på vestkysten)og det var morro. Lett bil og firehjulstrekk. Suksessen skulle gjenntas i år. Like morsomt en stund, helt til stranden fant ut at lett bil med firehjulstrekk, var byttet ut med tung amerikansk van uten firehjulstrekk. Sank helt til hengerfeste gitt. 6,5 liters v8 motor bidro ikke med annet enn å grave oss enda litt lenger ned . Etter at lokalbefolkningen hadde drukket kaffe, spist opp wienerbrødene sine og ledd seg ferdig av oss, ble det trommet sammen til bilbergingsdugnad og vi rakk akkurat båten hjem i år også.

Dårlig med søking og funn, men en flott ferieuke.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter