Og bakom synger enda en bilkø

av | jun 2, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Kom sånn akkurat passe igang med en liten søketur på fredag, da den måtte avbrytes til fordel for viktigere ting. Svigermor fylte nemmlig et veldig rundt år, og hadde bedt det meste av slekt og familie til storslått feiring. Denne feiringen skulle foregå der hvor snøen ikke helt var ferdig med å forsvinne ennå, og trærne ikke gidder å vokse noe særlig. Den norske fjellheimen med andre ord.

Litt panikkpreget pakking og innsamling av barn, og andre ting man nesten glemmer, preget heimen når jeg og søkeren kom hjem. Her gjaldt det å komme seg av gårde før Oslos veinett satte i korken. Kort stopp på bensinstasjon for sponsing av mer miljøavgifter, før vi stupte ned i Oslotunnelen. Dette så lovende ut, trafikken fløt greit og jeg hadde nesten fullført setningen: Ser ut som vi rakk gjennom Oslo før rushen. Men bare nesten. Omentrent ved, ser ut som, var det stopp.
Utrolig hvor tregt en sånn kø kan bevege seg. Kjenner at jeg bli veldig fort litt trist i meg når jeg må kaste bort tid i kø. At det var årets hittil varmeste dag, og at kaffekoppen var tom for lenge siden, hjalp heller ikke noe særlig på . Så satt vi der da å lot oss underholde av biler som kokte og biler som byttet felt hele tiden, og på den måten bidro med sitt til økt kaos. Hele tiden mens hjulene våre bevegde seg smertelig sakte rundt, og tok oss først litt vestover og så nordover. Hvis regjeringens plan ved å øke drivstoffavgiftene er at færre vil bruke bilen, var dette helt feil dag å overbevise meg om at de hadde lykkes noe særlig med den planen.
Uansett, etter noen ganske få timer løste trafikken seg opp, og da var vi på Solihøgda alt. Pedalen til høyre kunne brukes til noe igjen, og nordover bar det. Hønefoss ble passert, og så var vi klare for Hallingdalen. Virket som folk skulle ta igjen for tidligere tapt køtid, for de kjørte som gale. Hadde i perioder mistanke om at vi hadde kjørt feil og havnet på Rudskogen under billøp. Politiet var nok opptatt et annet sted med å bøtlegge folk som ikke brukte bilbelte eller noe annet viktig, for i Hallingdal var de ikke, og det kan nok mangt et førerkort glede seg over .
Etter noen timer til, og en del telefoner fra svigermor om ting som var glemt og om vi kunne kjøpe med, var vi omsider fremme. Fantastisk hytte, fantastiske mennesker og fantastisk utsikt over uslålig natur møtte oss, og fikk oss til å glemme bilkøer og miljøavgifter.
Tidlig oppe lørdag. Hadde lurt med meg en metallsøker, så jeg snek meg ut for et lite morgensøk. Traff bursdagsbarnet borte i gangen og benyttet anledningen til å gratulere henne med dagen. Hun takket pent for det, samtidig som hun gjorde meg diskre oppmerksom på at jeg var bare et døgn for tidlig ute. Og jeg som var så stolt over å ha husket det a gitt. Mumlet noe om at det er tanken som teller, mens jeg og søkeren forsvant ut døren.
Var nok ikke mange som hadde mistet noe her oppe, men bratt var det. Jordene stupte nedover dalsiden. Skjønte fort hvorfor det aldri hadde blitt noe suksess å dyrke poteter her. Må være en fryktelig jobb å hente dem igjen nederst i dalen. Søkte veldig fort nedover jordene, og fryktelig langsomt oppover igjen. Ingen funn av interesse, men traff frøken harepus som skvatt nesten like mye som meg. Lårmuskelaturen min ba etthvert om nåde, og grei som jeg er, returtnerte jeg hytta for å delta i felles frokost.
Resten av dagen ble viet fellesaktiviteter som fisketur, hvor den som nesten fikk den største fangsten var min sønn, som nesten fisket ut tante Elizabeths høyere øye (solbriller er en lur oppfinnelse), fjelltoppbestigning med innlagt pølsegrilling og kose seg i solen.
Kvelden gikk med til bursdagsfeiring. Deilig middag, før kaker og oppvisning av tante Elizabeth, i hvordan skli på en fillrye og lande på ryggen til tjue i stil.
Søndag morgen rakk jeg å gratulere bursdagsbarnet igjen og en ny resultatløs søketur, før fellesfrokost og pakking. Alle var enige om at helgen hadde vært helt topp og så var det bare å ta plass i sydgående kø.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter