Gammel mynt

av | jun 7, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Klok av skade over overfylte strender, var jeg oppe før avisbudet gol i dag. Rask brødskive mens kaffen gjorde seg klar, og avgårde. Vamp fikk stå for de musikalske innslagene i dag. Vamp, kombinert med tomme landeveier lagde en nydelig start på dagen.

Gadd ikke å reise langt i dag. Hadde lyst til å få søkt mest mulig før åsgårdsreien inntok strendene. Ikke et menneske å se på stranda da jeg kom dit. Derimot var søppel de hadde lagt igjen i går godt representert. Rare greier at det skal være så utrolig komplisert å få søppelet til å havne oppi en søplekasse. Fant meg et område som så ganske søppelfritt ut. Fikk igang søkeren og lot coilen leke over gressplenene, men jeg nøt stillheten og lot tankene vandre. Ikke for mange funn, men litt mynt dukket opp og fant veien ned i lomma for greie funn.

At det ikke var de store funnene ødla ikke noe denne morgenen . Denne dagen var rett og slett en skatt i seg selv.

Etter hvert dukket det opp en og annen hundeelskende morgenlufter og noen ord ble utvekslet. Stort sett om at dette var en vakker morgen og synd at folk ikke rydder etter seg. Men hyggelige var de, og i å med at jeg er det samme, var det bare fint med litt småprat.

Men hvor lenge hoppet Adam paradis? Ved nitiden begynte de første kjølebaggene å dukke opp, og en halv time senere var det rimelig fullt på stranda.

Syntes det var litt tidlig å gi seg, så jeg ruslet litt nedover . Fant meg en strand på skyggesiden, og av den grunn fremdeles tom. Plukket litt mer småmynt. En av dem skilte seg litt ut. Litt tykkere, og litt større. Børstet av litt jord og skimtet kongemonogramet med C VII. Kong Christian den syvende, konge av Danmark og Norge 1766 – 1808. Her var det stor muligheter for at det kunne være en syttenhundretalls mynt. Litt skelvende hender med en mynt, og resten av meg, ned til vannkanten for litt mer rengjøring. Joda, etter en liten, men spennende stund dukket årstallet 1770 opp.

Dagens søketur ble avsluttet omentrent der. Satte meg på et svaberg, og studerte mynten. Snudde og vendte på den, mens undringene stilte seg i kø. Hva gjorde den her? Hvem mistet den? Hadde vedkommende opplevd en like vakker morgen som meg på dette område, bare 238 år tidligere? Ergelig at mynter ikke kan snakke. Kjenner at jeg hadde vært villig til å bruke ganske mye tid til å høre sladder om hva den hadde opplevd på denne stranda i over 200 år…

Mistenker at det kan bli en tidlig start på dagen i morgen også, vet om en annen gammel strand, nemlig.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter