Tilbake til Grisebukta

av | mai 10, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Ble nok litt seint i natt, der jeg satt oppslukt i mimringstimen min. Var sjeldent trøtt da jeg våknet i morges. Slo fort fast at jeg, jeg skulle sove noen timer til. Måtte bare et nødvendig ærend først og da kunne man jo like gjerne sjekke været. Dumt. Solen skinte og tilbød meg en fantastisk morgen for metallsøking. Programmet for dagen var allerede satt opp, rengjøring av grill med påfølgende innkjøp av grillmat og nyting av denne. Dilemmaet var et faktum. Kunne umulig rekke både soving og søking før start på oppsatt program. Været fristet med søking, mens øyelokkene ba pent om å få falle ned. Været vant.

En halv time senere var vi underveis. Hadde bestemt meg for å oppsøke Grisebukta igjen. Hadde også en backup plan. Rettelse, to, den første gikk ut på at dersom min venn fra forrige besøk dukket opp for å fortsette vennskapet, så hadde jeg jo planer om grilling i kve……….. Denne planen ble fort erstattet med, så vet jeg om et annet sted å søke i nærheten. Var jo tross alt en søt liten krabat.

Vel fremme speidet jeg med skrekkblandet fryd etter min venn grisen, men den hadde nok gjort motsatt prioritering en meg. Valgt søvn fremfor metallsøking. På stranden manglet den i hvertfall.

Men den var ikke det eneste som manglet. Da jeg åpnet bagasjerommet på bilen husket jeg hvor jeg hadde graveutstyret mitt. Ikke i bagasjerommet på bilen, men hjemme i gangen. Skulle nok valgt soving i dag.

Langt tilbake i fortiden en gang, for sånn ca femti kilo siden var mine foreldre store tilhengere av Lord Baden-Powels tanker om kombinasjonen barn og friluftsliv. Eller kanskje det dreide seg mer om fredlige hjemmekvelder mens poden var på telttur og lærte seg å knyte håpløse knuter som han aldri fikk nytte av. Men to ting jeg lærte, og som jeg hadde nytte av i dag var 1. Alltid beredt og 2. Alltid lurt å ha en kniv med seg. Etter litt leting i bilens verktøykasse dukket kniven opp og jaggu fant jeg ikke et blomsterbedgravesett fra Gubbdagis (Claes Ohlson). Nå er nok blomsterbedgravesettene fra Gubbdagis til kroner nitten mer hensiktsmessig i et blomsterbed enn på en hard gresslette, hvis ikke hensikten er å se hvor fort du kan bøye en spade da. Tok ikke lange tiden før kniven overtok gravingen, men spesielt effektiv var ikke den heller.

Ble en kort søkertur i dag, mange lovende signaler, men altfor tungvint å grave det opp. Men en fin ring og noen mynter ble det, og jeg rakk å få lagt inn en liten formiddagslur ved hjemkomst.

Rengjøring av grill ble jeg ferdig med rett etter butikken stengte (pinseaften) og Essostasjonen var utsolgt for grillmat, men Grandiosa er ikke så værst det heller.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter