Testsøk

av | mai 16, 2008 | Søkerturer, Søking på land | 0 kommentarer

Gårsdagens anonserte søkertur gikk elegant fløyten (er ikke fra vestkanten, men «gikk elegant fløyta» høres så fjollete ut), grunnet fortsatt kranglete skulder og en del andre kranglete objekter. Grusomt, med tanke på at jeg hadde to nye metallsøkere å teste ut.
Dagen i dag så også litt mørk ut, masse å gjøre og arbeid ved siden av. Men alltid beredt, og litt optimist må man jo også være, så den ene søkeren var trygt plassert i bilen. Bare sånn i tilfelle.
Og den ledige timen meldte seg plutselig. Rask pirking i gamle geografikunnskaper fortalte meg at nærmeste strand, fra hvor jeg befant meg, var stranden med mannen med den rare kroppen. Satte bilen i drive, skiftet CD og dro avgårde.
Dagens musikkvalg falt på Stray Cats og det vekket gode minner. Da de dro i gang med Rumble in Brighton befant jeg meg ikke lenger på E18, men var på full fart nedover Memory Lane. Minnene gikk tilbake til den gangen 70 tallet skiftet navn til 80 tallet, og man tilbragte sommerene på språkskole i Brighton. Fantastiske sommere den gang godtroende foreldre nok trodde den flittige poden lærte mye mer engelsk enn det han i virkeligheten gjorde. Men en del annen livserfaring tilegnet han seg jo.
Ikke helt enkelt å bryte av fine minnerekker som jobber overtid, men fikk da lagt til ved riktig badeplass til slutt.
Så er det med metallsøkere som med folk, man må gi seg selv tid til å bli kjent med dem. Dagens detektor var i utgangspunktet ikke noe enkelt bekjentskap. Her var det masse teknologi å sette seg inn i. Jordradar og greier, men etterhvert begynte vennskapet å utvikle seg riktig vei. I starten graver man på alle signal for å bli vant til hvordan maskinen reagerer på forskjellige metaller på forskjellige dybder. Fikk virkelig ryddet stranden for sølvpapir og korker i dag, og sånn tar tid. Noen mynter kom også opp for å hilse på og en liten sølvøredobb tok også turen fra imponerende dybde. Dette nye vennskapet har jeg virkelig tro på.
Hadde vært fint med en oppfølgingstur i morgen, men familien har gjort det veldig klart, at hvis jeg leter etter noe som helst annet enn pølsebuer og barnetog så……………. Men på Søndag……… dersom ikke tælan har satt seg da.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter