Barndomens badeturer

av | apr 16, 2008 | Søking på land | 0 kommentarer

Sommeren 1972. Etter hard lek og ferske plasterlapper satt vi ofte på trappa og følte oss voksne. Voksne diskuterer alvorlige ting, så vi diskuterte ofte EF. Hadde ikke i nærheten av peiling, men alle andre diskuterte EF det året, så det gjorde vi også. Vi diskuterte til vi var leie og det pleide å ta bortimot to minutter. Forslag om bading ble alltid godt motatt og da var det bare å hive seg på sykla og trampe avgårde til den lokale stranda. Solstek, lang og farlig vei (dette var før sykkelstiene var oppfunnet) satte ingen demper på stemningen der vi trampet avgårde mens melkakartongpappen, festet med klesklyper, lagde tøff motorlyd. Gjennomsvette og slitne heiv vi oss i vannet og koste oss i timesvis. Hadde vi i tillegg hatt spillelykke den siste tiden og lommene var fylt med femøringer (var gambler på den tiden og finansierte godteri med å kaste på stikka) var lykken fullkommen. Stranda hadde nemmlig kiosk og den solgte Smørbukk karameller til 5 øre og Shake til 10.
Etter perfekte sommerdager var det bare å sykle hjemover igjen mens bilene suste forbi og nikkehunden hilste fra hattehylla (hvis ikke hunden var fjernet for å få plass til et par ekstra unger da). Når vi kom hjem var vi nøyaktig like svette som når vi dro, og dusjing var noe herk.

Siden værmelderdamen hadde sagt at våren var her og jeg hadde en time ledig , fikk jeg lyst til å prøve lykken på denne stranden i dag. Kiosken var borte, men ellers ikke store forandringer. Og de var der alle sammen, 5 øringen med elgen på, 10 øringen med bie og 2 øringen med tiur og sannelig også et lite ekorn på en ettøring. Hvilken merkelig følelse å stå der med en håndfull av disse barndoms mynter og bare la minnene strømme på.

Alt for lite tid i dag også, men jeg kommer snart tilbake. En fin opplevelse og jeg oppdaget ennå et aspekt ved denne hobbien. En metallsøker er en utmerket guide hvis man vil vandre en tur i minnenes dal.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonse

Arkiv

Follow metallsokerpost on Twitter